Kultura

Glasanje u finalu Dore: O putniku na Pjesmu Evrovizije odlučuje i žiri, gledaoci IMAJU PREDNOST samo u jednom slučaju

Finale Dore je pred vratima, a u njemu ćemo saznati pobjednika i predstavnika Hrvatske na ovogodišnjoj Pjesmi Evrovizije u Švedskoj.

Natalia Balmix na Evroviziji
FOTO: DORA | HRT/YOUTUBE/SCREENSHOT

Za prestižnu statuu Dore i ovu titulu bori se 16 takmičara sa svojim pjesmama.

To su: Natalie Balmix i “Dijamanti”, Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin i “Vodu piti trizan biti”, Lana Mandarić i More, Boris Štok i Can We Talk, Stefany i “Sretnih dana dat’ će Bog”, Pavel i “Do Mjeseca”, Saša Lozar i “Ne plačem zbog nje”, Lara Demarin i “Ne vjerujem ti”, Let 3 i “Baba Roga”, Alen Đuras i “A Tamburitza Lullaby”, Eugen i “tišine”, Vatra i “Slatke suze, gorka ljubav”, Damir Kedžo i “Voljena ženo”, Baby Lasagna i “Rim Tim Tagi Dim”, MARCELA i “Gasoline” i Vinko i Lying Eyes.

Ova imena izabrana su kroz dvije polufinalne večeri u kojima su mogli glasati samo gledaoci svojim pozivima i porukama. U polufinalima u četvrtak i petak nastupilo je po 12 kandidata, a dalje ih je prošlo po osam.

HRT je promijenio način glasanja ove godine, a to se može vidjeti i u tome kako će ono biti odigrano večeras, u finalu.

Pročitajte još

Naime, u finalnoj večeri glasaju i žiri i gledaoci putem telefonskih poziva i SMS poruka. Odnos ukupno dodijeljenih bodova žirija i publike biće pola-pola. U slučaju izjednačenog rezultata nakon glasanja ocjenjivačkih žirija i gledalaca putem telefonskih poziva i slanjem SMS poruka, pobjednička pjesma će biti ona koja je dobila više glasova gledalaca. 

Bodove dodjeljuju četiri domaća i četiri međunarodna žirija. Domaći će glasati iz HRT-ovih centara Split, Zagreb, Rijeka i Osijek, dok će se međunarodni javljati iz Italije, Njemačke, Ukrajine i Islanda, piše Večernji list.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije