Hronika

GLUMCU PRIJETI OD TRI DO 12 GODINA ROBIJE Počinje suđenje Branku Vidakoviću zbog posjedovanja droge za ličnu upotrebu

U Višem sudu u Beogradu danas treba da počne suđenje glumcu Branku Vidakoviću, povodom optužbi za nedozvoljeno držanje droge, za ličnu upotrebu.

GLUMCU PRIJETI OD TRI DO 12 GODINA ROBIJE Počinje suđenje Branku Vidakoviću zbog posjedovanja droge za ličnu upotrebu
FOTO: MILOŠ CVETKOVIĆ/RAS SRBIJA

U ovom slučaju sa Vidakovićem optužen je i I.M, ali za teže krivično djelo koje se tiče preprodaje droge.

Obojica će se danas naći na optuženičkoj klupi, pošto je prošle sedmice sud odbacio sporazum o priznanju krivičnog djela između Vidakovića i Višeg javnog tužilaštva, jer nije sadržao sve kriterijume propisane Zakonikom o krivičnom postupku, prenosi Blic.

Da je sud ovaj sporazum potvrdio, Vidakoviću se ne bi sudilo, već bi mu sud izrekao presudu sa kaznom iz sporazuma sa Tužilaštvom.

Glumac se tereti za držanje droge za ličnu upotrebu, za šta mu prijeti novčana kazna ili zatvor do tri godine.

I.M. je optužen zbog preprodaje droge, odnosno za mnogo teže krivično djelo – neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprijećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Vidaković i I.M. bili su uhapšeni 17. jula kada je policija kod njih pronašla 20 grama heroina koji je bio sakriven u medicinskoj zaštitnoj masci I.M. u trenutku kada su, kako su tada prenijeli mediji, sjeli u automobli “ford” i pokušali da pobjegnu policijskoj patroli.

Tokom pretresa stana na Vračaru, u kojem živi poznati glumac, inspektori su pronašli dvije vagice i još 10 grama narkotika.

U prvoj fazi obojica su bila osumnjičena za dilovanje heorina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe.

Prihvati notifikacije