Kolumne

Govnjiva motka u pravosuđu

Pravosuđe BiH nalazi se na ozbiljnoj prekretnici, a put kojim sada krene odrediće sudbinu generacija koje su spletom čudnih okolnosti ostale na ovim prostorima.

Nikola Morača
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Da li će taj put biti put pravde ili nekog novog oblika korupcije isključivo zavisi od političke volje, jer je narod odavno digao ruke.

Korupcije je uvijek bilo i u daleko uređenijim sistemima od ovog našeg koji smo patentirali, ali se barem zna da onog ko je jamio čeka odgovarajuća kazna.

Hapšenja nekadašnjeg prvog obavještajca BiH, a posebno predsjednika Suda BiH, samo potvrđuju ono što se već odavno zna, da reforma pravosuđa nije mogla proći gore i da su nosioci pravosudnih funkcija duboko involvirani u teška krivična djela.

Za očekivati je da u narednom periodu počnu padati i druge glave koruptivne aždaje koja je do kostiju oglodala sistem i gotovo uništila nadu svakog normalnog čovjeka da vrijedi živjeti u ovoj zemlji.

Pročitajte još

Ako je jedan predsjednik Suda BiH odlazio na egzotična putovanja, sastajao se i primao luksuzne poklone od presuđenih kriminalaca, možemo samo nagađati šta su radili i još uvijek rade njegove kolege na pozicijama u sudovima širom BiH, odnosno Republike Srpske i Federacije BiH. Posebno uznemirujuće je pretpostaviti šta su nosioci pravosudnih funkcija nudili zauzvrat.

I tako dok god govnjiva motka ne proradi u punom kapacitetu i reformisanom pravosuđu i ne potjera iza rešetaka sav ološ koji se nakotio i zasjeo na kičmu napaćenog naroda, nada u bolje sutra biće iluzija.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije