Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

GRAD U STRAHU Fočanska “braća Dalton” mladiću polomila lobanju i vilicu

Hronika
Autor:

Foto: Edijs Volcjoks/Shutterstock

Fočanska braća Dalton ponovo su u akciji, kada su u srijedu brutalno pretukli sugrađanina Milana Jokanovića (33), koji je zadobio teške povrede i prevezen je u Banjaluku na liječenje.

Zbog premlaćivanja Jokanovića uhapšena su braća Stojan (35), Mitar (33) i Veljko Blagojević (24), a Jokanoviću su polomljene kosti glave i lica.

Prema našim informacijama, ovo je nastavak sukoba koji traje između dva klana u Foči, a zbog kojeg su mještani vidno uznemireni.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je premlaćivanje Jokanovića nastavak sukoba od prije desetak dana kada su Blagojevići pretukli njegovog bliskog prijatelja Danka Mitrovića.

– Nakon toga, braća Dalton su poručivala i da će se obračunati i s Jokanovićem. Te informacije su došle do Jokanovića, koji je u srijedu došao do njihove kuće kako bi navodno pričao s njima i pokušao riješiti sukob – pojasnio je izvor Srpskainfo.

Nije im do priče

On dodaje da braći Blagojević očito nije bilo do priče, pa su ga napali.

– Jokanovića je napao Veljko i počeo ga tući šakama i nogama, nanijevši mu povrede po cijelom tijelu. U tuču su se zatim uključili i Mitar i Stojan, te su zbog toga svi uhapšeni – kaže naš sagovornik.

Nakon toga policija ih je uhapsila, a juče je podnesen izvještaj protiv njih zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

Izvor Srpskainfo kaže da očekuju da bi Veljku mogao biti određen jednomjesečni pritvor.

Prethodno je Policijskoj stanici Foča, u srijedu u 13.10, prijavljeno da je na prijemno odjeljenje Univerzitetske bolnice u Foči dovezen Jokanović, sa povredama glave.

– Povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć u Univerzitetskoj bolnici Foča, a potom je zbog težine povreda prevezen u UKC Republike Srpske – saopšteno je juče iz fočanske policije.

Povrede

U UKC RS su rekli da je ovaj mladić priključen na respirator i vještačka pluća.

– Sve dalje prognoze u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne – rečeno je bolnici.

Mještani Foče sa kojima smo razgovarali ističu da je cijeli grad u strahu zbog obračuna između ova dva klana, koji traje već duže vremena.

– Čuo sam da je do sukoba došlo zbog nekog diskonta pića koji su planirali da otvore braća Blagojević. Navodno je to zasmetalo drugom klanu i tada počinje sukob između njih. Danko Mitrović im je navodno prijetio zbog tog posla, pa su ga oni nedavno sačekali i takođe brutalno pretukli – pojasnio je jedan od mještana.

On je dodao se svi boje da će ovaj sukob prerasti u još žešći obračun.

– Primjetio sam zadnjih dana i da policija češće patrolira oko njihovih kuća, ali i lokala. Nadamo se da će ovo biti zadnji sukob između njih, te da će smiriti situacija –  rekao je pomenuti sagovornik.

Braća Blagojević su već godinama poznati policiji po brojnim krivičnim djelima, a prvenstveno po tučama, prijetnjama i nasilničkim ponašanjima.

Oni su bili uhapšeni i tokom 2017, kako su ispred crkve u Foči presreli i pretukli zatvorskog čuvara Niku Simovića.

Pretukao direktora „Vijesti“

Mitar Blagojević je u Crnoj Gori bio osuđen na 4 godine zatvora, zato što je 2008. pretukao direktora lista “Vijesti” Željka Ivanovića.

Veljko Blagojević je 2014. zajedno sa maloljetnikom (17) uhapšen zbog krađe 2.000 KM iz jedne prodavnice u Foči. Oni su sa fantomkama u večernjim časovima upali u prodavnicu i oteli novac od radnika.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO