Banjaluka

Grad u znaku trčanja: Počeo 3. Banjalučki maraton

Pod sloganom „Heroj u srcu Banjaluke“, ovogodišnja trka u sklopu trećeg po redu „Banjaluka maratona“, na kojoj učestvuju trkači iz brojnih zemalja svijeta, krenula je sa Trga Krajine, dok je cilj postavljen na tvrđavi Kastel.

banjalučki maraton
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Polumaratonskoj trci pridružio se i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je poručio da je lijepo vidjeti da su banjalučke ulice veoma često pune ljudi, koji žele da se bave sportom i žive zdravim načinom života.

– Banjaluka živi sport i jednu filozofiju zdravog načina života. U našem gradu ima mnogo trkača, rekreativaca i ljubitelja sporta što me izuzetno raduje – rekao je Stanivuković.

Tom prilikom on je poželio svim učesnicima, rekreativcima i sportistima mnogo uspjeha u današnjim trkama.

Pročitajte još

– Onima koji trče prvi put želim da savladaju još jednu prepreku u životu, a onima koji redovno učestvuju u maratonu želim da na današnjoj trci zabilježe još bolje lične rezultate i još jednom pobijede sami sebe – naglasio je Stanivuković.

Gradonačelnik se takođe zahvalio učesnicima, koji su u Banjaluku došli iz svih krajeva Republike Srpske, BiH, ali i drugih zemalja regiona i svijeta.

– Osim u trčanju i zdravim životnim navikama, neka ova posjeta bude prilika i da uživaju u ljepotama Banjaluke i svemu onom novom što smo uradili u proteklom periodu – kazao je on.

Inače, osim maratona, u istom terminu biće održane i druge trke organizovane u okviru ove manifestacije, i to: polumaraton, 10K, štafeta za dvije osobe koje trče 10 kilometara, „Fan ran“ trka i Bambini trka.

Start trka je na Trgu Krajine, a cilj i dodjela nagrada je na tvrđavi Kastel.

Grad Banjaluka podržao je ovu manifestaciju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu