Banjaluka

"Povećan broj turista" Hoće li biti donesena odluka o neograničenom radnom vremenu ugostiteljkih objekata

Banjaluka će dobiti mnogo važnih odluka. Veliki dio odbornika usaglašen je oko više važnih tema, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković na pauzi redovne sjednice Skupštine Grada.

KAFIĆI U BANJALUCI
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Pred odbornicma je odluka o besplatnim građevinskim dozvolama za objekte do 200 kvadrata za sve sugrađane. Uz to, Banjalučani će od svog Grada moći dobiti projekat tipske kuće. Odbornici su javno rekli da će pružiti podršku i ponosan sam što će Banjaluka biti prvi grad koji će svojim sugrađanima obezbijediti besplatne građevinske dozvole za objekte do 200 metara kvadratnih, kao i besplatne projekte za izgradnju porodičnih domova poručio je on. Prema njegovim riječima, danas bi trebalo da bude donesena i odluka o besplatnim placevima u početku za višečlane porodice, a onda i za mlade bračne parove.

Banjaluka, kako je istakao, dobija još jednu odluku, a to je neograničeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata u prvoj i nultoj zoni, tamo gdje to neće smetati stanovništvu.

– Imamo povećan broj turista, naplaćen je veći iznos boravišne takse. Banjaluka je turistički grad i potreba za tim postoji – rekao je on i dodao da će biti donesena još jedna važna odluka, a to su kazne za vandale.

Pročitajte još

– Kazna za one koji uništavaju komunalnu opremu biće 3.000 KM. Uvodimo maksimalne kazne za sve one koji namjerno oštećuju zajedničku imovinu, jer drugog načina nema – rekao je on.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković rekao je da nakon redovne pauze slijedi rasprava o još više od 50 tačaka dnevnog reda.

– Vjerujem da ćemo danas uspjeti završiti ovo zasjedanje, jer vidim volju kod odbornika da se zasjedanje uspješno okonča – rekao je on i dodao da je do sada na sjednici obrađeno više tačaka, koje se odnose na program rada nekoliko ustanova i organizacija čiji je osnivač Grad.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije