Banjaluka

"Imamo vjeru da će Srpska open opet biti u Banjaluci" Stanivuković najavio više dešavanja u teniskom kompleksu kod parka

Veliki sportski kompleks kod parka "Mladen Stojanović" u Banjaluci građen je po etapama, što nije neobično za objekte ovog tipa.

Srpska open teniski kompleks
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Možemo reći da smo dobili jednu kvalitetnu cjelinu, na kojoj ćemo i dalje da radimo, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković tokom aktuelnog časa sjednice Skupštine Grada.

Tokom ljeta, kako je najavio, u tom kompleksu biće organizovano nekoliko turnira, poput košarkaškog i u malom fudbalu, dok ima i zaintersovanih iz poslovnog svijeta da tu  imaju svoje aktivnosti.

Pročitajte još

– Grad razmišlja da na novom trgu oko tog kompleksa organizuje veće događaje, poput dočeka novogodišnjih praznika. Naravno da je potrebno da se građani naviknu, da taj ambijent oživimo – poručio je Stanivuković. Ističe da se i dalje nastavlja raditi na tom kompleksu i da druga etapa znači krov.

– Moguće je da ćemo imati i donaciju iz fondova. Sada procijenjena vrijednost zatvorenog krova je od miliona do milion i po KM, a između tri i pet miliona otvoreni krov. Još razmatramo  opcije, bavimo se aktivno tom temom i tražimo način kako tu priču da završimo do kraja. Imamo vjeru da će to biti najbolje i imamo vjeru da će Srpska open opet biti u Banjaluci. Vjerujem da smo donijeli ispravnu odluku o ovom sportskom kompleksu, jer ovakav sadržaj je potreban Banjaluci – rekao je on.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije