Gradovi

Građani se žalili na hladne radijatore: Toplane Sarajevo PRODUŽAVAJU GRIJANJE do ponoći ako se zadrži hladno vrijeme

Korisnici grijanja na sistemu preduzeća Toplane u Kantonu Sarajevo će imati toplije stanove ukoliko se zadrži hladno vrijeme u narednim danima, saopštila je Vlada KS.

Građani se žalili na hladne radijatore: Toplane Sarajevo PRODUŽAVAJU GRIJANJE do ponoći ako se zadrži hladno vrijeme
FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović naložio je Toplanama da zbog niskih temperatura zraka produže zagrijavanje stanova za dva sata. Time će Sarajlije imati tople radijatore do ponoći.

– U četvrtak se očekuje toplije vrijeme i ako se to desi, Toplane će opet zagrijavati stanove do 22 sata – saopćeno je iz Vlade KS.

Pročitajte još

Podsjetimo da su se građani Sarajeva ove zime žalili na hladne radijatore u noćnim satima, s obzirom na to da se grijanje gasi već u 22 sata. Kako je propisano Uredbom o dnevno-noćnom režimu zagrijavanja, koju preduzeće Toplane mora poštovati, stanovi u Sarajevu zagrijavaju se od šest sati ujutro do 22 sata naveče, piše Klix.

Kada je riječ o 24-satnom režimu rada i zagrijavanja potrošača, Toplane Sarajevo su u proteklom periodu na nekim postrojenjima započele pilot projekte i vrše analize ovakvog načina zagrijavanja.

Prihvati notifikacije