Banjaluka

Gradska uprava nastavila praksu javne objave računa: Građani imaju uvid u svaku potrošenu marku na sedmičnom nivou

Praksa objave svih računa Gradske uprave nastavljena je i ove godine, te je tako prethodnih dana objavljena lista računa u postupku plaćanja za period od 7. do 11. februara 2022. godine.

Gradska uprava nastavila praksu javne objave računa: Građani imaju uvid u svaku potrošenu marku na sedmičnom nivou
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BL

Kako bi omogućila građanima uvid u trošenje javnog novca, gradska adminstracija uvela je praksu javne objave računa, pa su tako svi računi i svaka potrošena marka na sedmičnom nivou dostupni na internet stranici Grada, a računi se mogu pogledati i na siti lajtovima u centru Banjaluke.

Poručili su ovo iz ovo iz Gradske uprave i dodali da je do sada objavljeno 48 izvještaja, i to 42 izvještaja je objavljen tokom 2021. godine, dok je u ovoj godini do sada objavljeno šest.

Pročitajte još

– Podsjećamo, na isti način kao i računi, učinjene su vidljivijim i informacije o regulacionim planovima koje su dostupne i na siti lajtovima u gradu, kako bi ih vidio što veći broj građana i uključio se u proces izrade ili izmjene ovih planskih rješenja – ističu oni.

U cilju veće transparentnosti, na sajtu Grada dostupna su i imena zaposlenih u Gradskoj upravi i javnim ustanovama, organizacijama i preduzećima sa podacima iz njihovih diploma.

Prihvati notifikacije