Svijet

Grčka proširuje obavezu testiranja: Zaposleni u ugostiteljstvu i turizmu moraju biti negativni na koronu

Grčka je danas saopštila da svi zaposleni u restoranima i sektoru turizma širom zemlje moraju da se podvrgavaju redovnim testovima na kovid-19, proširujući tu obavezu koja se ranije primjenjivala samo na nekim ostrvima popularnim kod turista, jer broj zaraženih i dalje raste.

Grčka proširuje obavezu testiranja: Zaposleni u ugostiteljstvu i turizmu moraju biti negativni na koronu
FOTO: ORESTIS PANAGIOTOU/EPA

Poslije za turizam katastrofalne 2020. godine, Grčka je ukinula većinu ograničenja nadajući se bar djelimičnom oživljavanju ključne turističke industrije tokom ljeta, prenio je Rojters.

Ali nakon ponovnog porasta broja zaraženih od kovid-19 posljednjih nedjelja zbog širenja zaraznije delta varijante, Grčka je prošle nedjelje naredila testiranje radnika u restoranima i turističkim kompanijama koji nisu vakcinisani dva puta nedjeljno na nekim od glavnih ostrva u zemlji u nastojanju da spasi ljetnu sezonu.

Pročitajte još

Isto pravilo sada će se primjenjivati na radnicima u ovim sektorima širom Grčke, rekao je zamjenik ministra za zaštitu građana Nikos Hardalias na konferenciji za novinare.

– Naš cilj je da naša zemlja nastavi da šalje poruku da je bila i da će ostati sigurna turistička destinacija – istakao je on.

Uprkos nedavnim ograničenjima, slučajevi na ostrvu Mikonos brzo su se proširili, primoravajući vlasti prošle nedjelje da uvedu noćni policijski čas i zabranu muzike od 26. jula.

Hardalias je rekao da se situacija na Mikonosu malo popravila i da će vlasti odlučiti o produženju ili ukidanju mjera narednih dana.

Prihvati notifikacije