Hronika

HOROR U KONTEJNERU IZ SRBIJE Najmanje jedna osoba hranila se OSTACIMA SAPUTNIKA

Paragvajska policija smatra da je jedna od sedam osoba, čija su tijela pronađena u kontejneru koji je došao iz Srbije, pokušala da preživi hraneći se ostacima saputnika.

HOROR U KONTEJNERU IZ SRBIJE Najmanje jedna osoba hranila se OSTACIMA SAPUTNIKA
FOTO: ABC TV/YOUTUBE

Policija u Paragvaju pokrenula je opsežnu istragu kako bi ustanovila kako se u kontejneru, koji je poslije tromjesečnog putovanja stigao u Asunsion, našlo sedam tijela za sada neidentifikovanih osoba.

Patolog Roza Romero rekla je da je jedna od osoba “konzumirala ljudsko meso zbog nedostatka hrane”, ali da će to moći da potvrdi tek kada budu gotovi nalazi obdukcije.

Romero je rekla i da su tijela u stanju raspadanja što navodi na zaključak da su umrli nedugo pošto su kontejneri napustili Srbiju.

– Radi se o krupnijim osobama, ne o djeci. Čini se da je riječ o odraslim muškarcima – rekla je Roza Romero, prenosi Telegraf.

Dnevnik Ultima ora navodi da je policija pretražila svih pet kontejnera koji su stigli iz Srbije, navodeći da u četiri nije pronađeno ništa.

Zamjenik policijskog komesara Migel Rivarola je naveo da je pronađeno sedam lobanja, kao i dijelovi tijela, te da sve ukazuje da se radi o migrantima, koji su se ugušili u kontejnerima.

Prema podacima vlasnika tovara, kontejner je poslat iz Srbije 22. jula i stigao je u Paragvaj 19. oktobra.