Gradovi

HOSPITALIZOVANO VIŠE OD 200 PACIJENATA Plava hala u ovom gradu ponovo pretvorena u KOVID BOLNICU

U čačanskoj bolnici na kovid odjeljenjima hospitalizovano je 204 pacijenata pozitivnih i sumnjivih na Covid-19, što je najveći broj od početka epidemije.

HOSPITALIZOVANO VIŠE OD 200 PACIJENATA Plava hala u ovom gradu ponovo pretvorena u KOVID BOLNICU
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Zbog povećanog broja pacijenata koji zahtjevaju hospitalizaciju, od danas je ponovo u funkciji privremena kovid bolnica Plava hala u Atenici, prenosi Glas zapadne Srbije.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da se posljednjih dana intenzivno radilo na opremanju Plave hale, koja ima 48 boca sa kiseonikom.

U narednim danima očekuje se da će privremena bolnica dobiti još 100 boca sa kiseonikom, a zbog razvoda kiseonika broj postelja po odjeljenjima smanjen je sa devet na sedam, kaže Todorović.

Prema riječima direktora čačanske Opšte bolnice Miroslava Sretenovića, učinjeno je sve da nova zgrada te zdravstvene ustanove ne pređe u kovid režim zbog ostalih pacijenata.

Naveo je i da bolnica nema dodatno osoblje i da je još veći pritisak na već zaposlene medicinske radnike, te da je situacija izuzetno ozbiljna i teška.

U posljednja 24 sata u čačanskoj bolnici preminula je žena (79) usljed posljedica virusa korona, evidentirana su 23 prijema i četiri otpusta.

U prijemno-trijažnoj ambulanti juče je bilo 184 pregleda, od čega je 121 prvi.