Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

I SESTRA GA SE ODREKLA Niko od rodbine ne želi imovinu VIŠESTRUKOG UBICE Edina Gačića

Hronika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Kuća u kojoj je živio Gačić

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) stavilo je tačku na slučaj koji se odnosi na višestrukog ubicu Edina Gačića, koji je u februaru prošle godine u Konjicu ubio komšiju Sauda Sultanića, a nedugo zatim u Sarajevu i policajca Federalne uprave policije Mahira Begića.

Gačić je nekoliko dana poslije likvidiran u Sarajevu, a ubili su ga pripadnici Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nakon četiri dana potrage nedaleko od Hadžića, gdje se krio.

Ali, time se ovaj slučaj nije okončao. Sada je u toku postupak koji se odnosi na njegovu imovinu u Brđanima kod Konjica, ali i u Gornjem Šeheru u Banjaluci.

Gačić je, podsjećanja radi, nakon što je likvidiran, sahranjen u Sarajevu, jer mještani Brđana nisu željeli da bude sahranjen na njihovom groblju.

Prije krvavog pohoda, Gačić je živio u Brđanima, gdje ima kuću i veliko imanje. On, osim toga, posjeduje i kuću u Gornjem Šeheru u Banjaluci, gdje je živio neko vrijeme.

Ali, prema informacijama Avaza, niko od njegovih srodnika ne želi da ima bilo kakve veze s Gačićevim imenom, a kamoli imovinom.

Njega se odrekla i sestra, ali i tetka Nisveta Ćatić, koja živi u Španiji. Ona je jučer kratko rekla da je ne zanima ni Gačić niti njegova imovina.

– Molim vas, ništa me ne pitajte za njega, niti me on zanima niti njegova imovina – rekla je Ćatićeva, čiju je sestru, odnosno svoju majku, Gačić, takođe, ubio.

Veliko zemljište

Izvori tvrde da je Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona već obavijestilo Opštinu Konjic i Opštinski sud o tome da je predmet za njih zaključen, a kako se niko od srodnika još nije javio za imovinu, ona po automatizmu pripada državi, odnosno Opštini Konjic.

Ova imovina će na taj način, kako je nezvanično rečeno, biti ponuđana na prodaju, ali je upitno ko će i hoće li je iko kupiti.

Kuća se nalazi 11 kilometara od Konjica i već je sada skoro pa u ruševnom stanju. Osim kuće, Gačić je imao i veliko zemljište i pomoćni objekat.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO