Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

INES NESTALA PRIJE 12 DANA Majka moli za pomoć, policija raspisala potragu

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva

Potraga za djevojkom Ines Jahić, koja je nestala prije 12 dana još uvijek traje. Nakon informacije o nestanku ove djevojke našoj redakciji obratila se njena majka koja tvrdi da je automobil koji je Ines iznajmila posljednji put viđen u Mostaru, gdje je Ines bila s djevojkom A.K.

Prijatelji i rodbina kažu da Ines nije neodgovorna osoba i da bi se sigurno javila nekom od rodbine. Zabrinuti su da joj se nije nešto desilo. Zanimljvio je da porodica i policija ima oprečne informacije o nestanku ove djevojke, piše Klix.ba.

– Moja kćerka Ines Jahović je 11.oktobra 2018. godine krenula u Mostar u društvu Ajle Katane, plavom “škodom fabiom” koju su iznajmile od renta car agencije. Istog dana su prenoćile u Mostaru, a Ajla se ne sjeća naziva pansiona niti lokacije gdje su bile. U petak je došlo do konflikta između njih, a Ajla se navodno vratila za Sarajevo. Ines je ostala u Mostaru i od tada joj se gubi svaki trag. Od 13.oktobra je nedostupna na mobilni telefon. Do danas nemam nikakvih vijesti o svom djetetu. Molim sve dobre ljude da ako su nešto primijetili ili znaju nešto o mojoj kćerki da se jave na broj 0043 650 350 6002 ili 062/032-441 – rekla je njena majka Jasminka Forthuber.

Ovu informaciju smo provjerili u MUP KS gdje su kazali da je Druga PU 19. oktobra raspisala potragu za J.I., zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 290. Krivičnog zakona FBiH (Utaja), na štetu A.N. iz Sarajeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO