Magazin

Internet u ŠOKU zbog ove majke "Nisam okupala sina od rođenja" (VIDEO)

Šanta Oar, majka četiri sina, nedavno je na TikToku otkrila da svoje novorođenče na kupa već mjesec dana. I nakon te izjave, njen profil na ovoj mreži je postao viralan.

Internet u ŠOKU zbog ove majke "Nisam okupala sina od rođenja" (VIDEO)
FOTO: TIKTOK/HOAREBOYS / SCREENSHOT

Ova mama nije okupala bebu od rođenja, tačnije već mjesec dana. Ona je na TikToku izjavila kako dijete nije oprala nijednom od rođenja, a kako kaže, njen muž i ona su odlučili da ne kupaju sina iz zdravstvenih razloga.

– U stvari, ne kupamo se, otprilike, prvih mjesec dana – priznala je Šanta u videu, dok je držala svoje dijete u naručju. Video je ubrzo dobio 9 miliona pregleda, a ova mama je kasnije dodala da bebu čak nije ni obrisana od rođenja.

Pored toga, njena bebe Ozi se rodila u kućnim uslovima.

Ovaj postupak vam možda djeluje šokantno, ali nauka je na njenoj strani – barem donekle. Svjetska zdravstvena organizacija je 2017. objavila izjavu o odlaganju kupanja odmah nakon rođenja, rekavši: “Kupanje treba odložiti na 24 sata od rođenja. Ako to nije moguće iz kulturnih razloga, kupanje treba odložiti najmanje šest sati”.

Pročitajte još

Međutim, čekanje čitavih mjesec dana može dovesti do suludih situacija.

Većina stručnjaka predlaže da se na prvo kupanje može čekati i do nedjelju dana, prenosi Njujork post.

– Čekanje 30 dana je vjerovatno predugo – napisao je neko ispod njenog videa.

Bez obzira na potencijalne zdravstvene beneficije, osuđujući digitalni zagovornici kupanja djece osramotili su mamu zbog njenih produženih, netradicionalnih praksi njegovanja.

“Mjesec? Nema šanse,“ dodao je drugi, “Ako moja beba nije čista, neću je dirati”, nastavila jedna žena.

I dok Šanta priznaje da bi averzija prema kupanju njene bebe za neke mogla biti “odvratna”, u sljedećem videu, ova mama je insistirala na tome kako novorođenčad “zaista nisu prljava”.

– Njihova koža je zaista krhka i veoma delikatna i može se veoma lako osušiti – rekla je Šanta, prenosi Žena Blic.

Prihvati notifikacije