Regioni

INVESTICIJE U BRČKOM Inicijativa STUDEN Grupe od 500 miliona KM koja će omoguciti otvaranje više od 4.000 radnih mjesta

Najveći investitor u prehrambenu industriju Bosne i Hercegovine, i najveći strani investitor u Brčko distrikt, STUDEN Grupa, predstavila je danas poslovnu inicijativu u vrijednosti od 500 miliona KM koja će omogućiti potpuni rast i razvoj poslovnog ambijenta u Brčkom i kvaliteta života građana distrika ali i cijele regije.

INVESTICIJE U BRČKOM Inicijativa STUDEN Grupe od 500 miliona KM koja će omoguciti otvaranje više od 4.000 radnih mjesta
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

U saradnji sa gradonačelnikom Brčko distrikta BiH, predsjednikom Skupštine i Privrednom komorom, STUDEN Grupa je održala prezentaciju pod nazivom “Poslovna inicijativa za sveobuhvatno poboljšanje poslovnog ambijenta i standarda života u Brčko distriktu BiH”.

Ovako značajna poslovna inicijativa, koja predviđa više od 4.000 radnih mjesta i ulaganje od 500 miliona KM moguća je samo uz međusobnu podršku i saradnju sa nadležnim institucijama, koja je na kraju i ključna za ovakve projekte. Investicijska privlačnost se neizostavno svodi na jednostavnu i efikasnu saradnju stranih i domaćih investitora sa funkcionalnim sistemom i stabilnim okruženjem koje omogućava brzu realizaciju poslova – rekao je predsjednik Uprave STUDEN Grupe Ilija Studen.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i predsjednik Skupštine Esed Kadrić izrazili su pozitivno raspoloženje i obavezali se na maksimalnu saradnju sa institucionalne strane kako bi se investiciona klima u Brčkom popravila, a predstavljeni projekti ubrzo zaživjeli.