Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

IPAK IMA VEZE SA ZLOČINOM? Pernić likvidirao žrtve iz škorpiona, a ona puškom UBILA DVIJE ŽENE

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Maju Bađukić (25), osumnjičenu da je pomagala Davoru Perniću (35) u četvorostrukom ubistvu 7. avgusta u Jabukovcu, istražitelji terete da je pucala iz malokalibarske puške u žrtve.

Pernić, kome je nedavno produžen pritvor, osumnjičen je da u zločinu koristio “škorpion”, a DNK vještačenje oružja nađenog u njegovom arsenalu i trebalo bi da razjasni da li je ubistva počinio sam ili je imao saučesnika, tačnije da li mu je Maja Bađukić pomagala u masakru na salašu kada su likvidirani Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragane Jozeljić (53).

Istovremeno analizira se i komunikacija putem mobilnih telefona između Pernića i Maje Bađukić, njihove objave na društvenim mrežama, ali se detaljno provjerava i njeno kretanje, u stvari da li ima alibi za onaj dan kada je počinjeno četvorostruko ubistvo na salašu Kazimirovića.

Čim je pao na poligrafskom ispitivanju, osumnjičeni Pernić je istražitelje odveo do zakopanog arsenala na imanju svog oca Slaviše, u mjestu Pojana Lungu. Među oružjem bili su i “škorpion” i malokalibarska puška, kao i prigušivači koje je koristio u zločinu, a koje je sam napravio. Upravo to oružje će se detaljno vještačiti da bi se utvrdilo da li na njemu ima bioloških tragova Maje Bađukić i da li su vjerodostojne optužbe koje je protiv nje iznio Pernić.

Odmah poslije nalaženja tijela 8. avgusta na salašu na obodu Jabukovca bilo je poznato da su žrtve ubijene iz dva oružja. Iz tog razloga se sumnjalo da je u zločinu učestvovalo bar dvoje ubica, i vjerovalo se da je jedan zločinac pucao u Dragicu Kazimirović i njenu unuku Draganu Jozeljić, a drugi u Ljubinku Oprikić i njenog brata, domaćina imanja Raju Kazimirovića, koji je likvidiran na traktoru.

Poslije tronedjeljne istrage, uhapšen je osumnjičeni mještanin Jabukovca Davor Pernić, koji je na prvom saslušanju priznao zločin i naveo da je motiv ubistva bilo koristoljublje. U tom iskazu osumnjičeni Pernić je rekao i da nije planirao da likvidira žrtve, ali da je to učinio iz straha da ga ne identifikuju. Ispričao je da je Dragicu ubio prvu, sa dva metka u glavu, a potom i njenu unuku Draganu Jozeljić, na isti način. Ljubinka je usmrćena hicem u predjelu usana, a na kraju je ubio Raju Kazimirovića.

Osumnjičeni je poslije mjesec dana međutim promijenio iskaz i Maju Bađukić, sa kojom je kako je utvrđeno bio u vezi, optužio da je upravo po njenom nagovoru nabavio oružje, čak i da je ona pucala iz malokalibarske puške u žrtve. Naveo je da ne bi ostavili otiske, oboje su imali rukavice, koje su poslije zločina bacili.

Po pozivu tužilaštva, Maja je iz Austrije gdje živi sa suprugom Novicom i sedmogodišnjim sinom, došla u Negotin da bi dala izjavu. Na saslušanju je negirala da ima bilo kakve veze za monstruoznim zločinom, ali je priznala da je, kako je navela, iz straha i pod prinudom bila u vezi za osumnjičenim Pernićem. Tužilaštvo je odlučilo da naloži hapšenje Maje Bađukić, određen joj je pritvor do 30 dana i uskoro bi trebalo, na osnovu vještačenja oružja, komunikacije, provjere njenog alibija, utvrdi da li je Davor Pernić govorio istinu kada ju je povezao sa zločinom ili je to učinio zbog svoje bolesne opsjednosti njome, kako je navela u svojoj odbrani.

Pernić već u bolnici na vještačenju

Davor Pernić je trenutno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, na psihijatrijskom vještačenju, koje je zatražilo Više javno tužilaštvo u Negotinu. Psihijatrijsko vještačenje bi trebalo da ustanovi da li je u momentu zločina bio uračunljiv ili ne, kao i da li je sklon izmišljanju i lažnom optuživanju. Istovremeno Maja Bađukić je u pritvoru u Negotinu.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO