Banjaluka

Iz DNS poručili odbornicima većine "Vratite se u skupštinske klupe, naučite da rješavate nesuglasice na demokratski način"

Zašto skupštinska većina odbija prisustvovati sjednici na kojoj bi, rebalansom budžeta, on bio uvećan za 17 miliona KM? Kome ne ide u korist veći budžet i time veće mogućnosti za napredak našeg grada?, upitao je to Radislav Jovičić, predsjednik GO DNS Banjaluka i potpredsjednik DNS.

Iz DNS poručili odbornicima većine "Vratite se u skupštinske klupe, naučite da rješavate nesuglasice na demokratski način"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kaže da su odbornici skupštinske većine  u Banjaluke, odlučili da ne dođu na sjednicu te da su time onemogućili njeno zasjedanje.

– Predsjednik Skupštine grada, Mladen Ilić, rekao je da se problemi riješavaju za pregovaračkim stolom, a ne na ulici, ali čini se da ne želi da sjeda za taj sto ako je preko puta neko ko mu ne odgovara.  Na dnevnom redu sjednice je trebalo da bude Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu, kojim je budžetski okvir povećan za oko 17 miliona KM – rekao je Jovičić.

Pročitajte još

Naglasio je da u ovoj situaciji ispaštaju građani Banjaluke.

– Vi iz SNDS-a ste naučili samo na blokade, ucjene i neostvariva obećanja građanima. Tako ste govorili o platama u zajednički institucijama, tako nudite nemoguće na nivou Republike Srpske pa ste isti princip spustili i na lokalni nivo. Vidjećete da građani nisu naivni i da vide u kakvu izolaciju nas vodite. Zbog toga, mi iz Demokratskog narodnog saveza, pozivamo sve odbornike da se vrate u skupštinske klupe i nauče da riješavaju svoje nesuglasice na demokratski i civilizovan način – zaključio je Jovičić.

Prihvati notifikacije