Politika

Iz Komisije za budžet Predstavničkog doma poručuju: Zaposleni u institucijama BiH neće ostati bez plata

Zaposleni u institucijama BiH neće ostati bez plata kako to tvrde pojedini mediji, poručio je zamjenik predsjedavajućeg Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma parlamenta BiH Jakov Galić.

Iz Komisije za budžet Predstavničkog doma poručuju: Zaposleni u institucijama BiH neće ostati bez plata
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Galić je rekao Srni da su isplata spoljnog duga i isplate plata obaveza bez obzira da li bio usvojen budžet ili ne, donesena odluka o privremenom finansiranju ili ne, ali smatra da će biti donesena odluka o privremenom finansiranju za četvrti kvatral.

– Politička kriza koja traje treba da se razriješi, ali istovremeno ne mislim da zaposleni u institucijama treba da ostanu bez plata. Mislim da to nije u redu i da se to neće desiti – smatra Galić.

On je podsjetio i na odluku Ustavnog suda BiH iz 2008. godine u kojoj je izričito rečeno da se ne smije ugroziti finansiranje BiH.

Pročitajte još

– Smatram da se i isplata plata zaposlenima u institucijama BiH tretira na isti način kao i otplata spoljnog duga, zato što život mora da ide dalje i ljudi koji rade u institucijama BiH dolaze na posao i rade, a dogovori vezani za neke odluke o kojima je jasno svoj stav dala Narodna skupština Republike Srpske se ne usvajaju – pojasnio je Galić.

Prihvati notifikacije