Hronika

JEZIVA ISPOVIJEST SUPRUGE UBIJENOG BIZNISMENA "Ubice su nosile kovčeg i nudili da mi voze djecu na trening"

Ana V, supruga Draška R. (46), koga su braća Nikola i Marko M. usmrtili udarcima macolom i sjekirom, kaže da ne može da vjeruje da su oni ispali toliki licemjeri da joj nakon zločina dođu u kuću.

JEZIVA ISPOVIJEST SUPRUGE UBIJENOG BIZNISMENA "Ubice su nosile kovčeg i nudili da mi voze djecu na trening"
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Koliki monstrum moraš da budeš da mi dođeš u kuću i da nosiš kovčeg mog pokojnog muža, kog si prethodno zvjerski ubio – pita se Ana V. (38), supruga svirepo ubijenog biznismena iz Niša, dan nakon što je policija uhapsila braću Nikolu (34) i Marka M. (39) zbog sumnje da su udarcima sjekirom i macolom ubili Draška, koji im je bio poslodavac, prenosi Blic.

Svirepi zločin dogodio se 8. oktobra u krugu fabrike “Min kopeks” u Nišu, a uhapšeni su pozvali policiju i rekli da su zatekli mrtvog gazdu u lokvi krvi kada su se vratili sa pauze za ručak. Draškova udovica kroz plač kaže da ne može da vjeruje koliki su Nikola i Marko licemjeri.

– Njih dvojica su radila kod mog muža. Sve im je bilo uredno plaćeno, ne znam zašto su ga ubili. Kobnog dana Draško je bio toliko srećan i ispunjen. To im je bio prvi radni dan u toj hali, koju je iznajmio – kaže ona za Kurir.

Kako ističe, nakon što je Draško ubijen, Nikola je došao u njihovu porodičnu kuću.

– Poslije ubistva, Nikola je došao u našu kuću, prije toga nije dolazio. Insistirao je da baš on nosi kovčeg na sahrani. Pristali smo, jer smo mislili da ga je volio i poštovao, pošto su Draška zaista svi cijenili. Nisam ni slutila da se pretvara. Čak je i vijenac stavio na sanduk. Otišao je toliko daleko da mi je nudio i pomoć oko djece, nudio se da ih vozi na trening. Užas! – priča Ana.

Kako kaže, pitala je braću, koja su navodno našla mrtvog Draška, da li su primjetili nešto čudno i da li imaju neka saznanja o svemu.

– Rekao mi je da je neki čovjek dolazio kad su oni navodno otišli na pauzu, a ja sam ga ispitivala ko je taj čovjek, kako izgleda. Ne mogu da vjerujem da su toliki krvnici – kaže supruga i dodaje da će za njih tražiti maksimalne kazne.

– Za monstrume želim najveće kazne! Boriću se do kraja da tako i bude. Djeca pitaju za oca. Morala sam da ih lažem da je tata pao i udario glavu, a ne da je zvjerski ubijen. Draško je bio divan suprug i otac. Obožavao je djecu. Svako jutro ih je vozio u školu. Bili smo srećna porodica – priča uplakana žena.

Komšije osumnjičene braće kažu da su od Nikole i Marka mogli da očekuju da će završiti na robiji.

FOTO: B. JANAČKOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: B. JANAČKOVIĆ/RAS SRBIJA

– Nikola živi u tetkinom stanu u centru grada. Marko je živio s porodicom u kući. Prije nekoliko godina se razveo. Žena je pobjegla od njega u inostranstvo. Pričalo se i da ima problem sa drogom, često su dolazili tu taksisti, davali mu nešto i odlazili – kaže komšija.

Biznismen se borio sa ubicama

Marko M. je na saslušanju navodno optužio brata za zločin, rekavši da su se Draško i Nikola posvađali.

– Rekao je da je Nikola dograbio sjekiru i udario Draška, koji je uspio da mu je otme. Tada je Nikola uzeo macolu i zadao mu smrtonosni udarac. Braća su smislila priču i glumila da im je žao, a čak su izmislili da su vidjeli muškarca, koji je došao da se navodno sastane s gazdom. Kada im je predočeno da su na oruđu njihov tragovi, branili su se da je to logično, jer su tim alatom radili – kaže izvor.