Sudbine

JOŠ JEDNA ŽRTVA TIKTOK IZAZOVA Drugari ga snimali dok je umirao (FOTO)

Otac trinaestogodišnjeg dječaka koji je preminuo u TikTok izazovu, upozorio je roditelje druge djece nakon što je njegov sin tinejdžer poginuo u čudnoj nesreći.

dječak iz ohaja
FOTO: JUSTIN STEVENS/FACEBOOK SCREENSHOOT

Džejkob Stivens iz Ohaja, bio je na respiratoru u bolnici šest dana prije nego što je preminuo nakon što se predozirao lijekovima za alergiju koji se izdaju bez recepta, a sve to dok je pokušavao da odgovori na TikTok izazov.

Pročitajte još

Džejkob je pokušavao da se zabavi kod kuće sa nekim prijateljima dok su ga snimali kako pokušava da odgovori na TikTok izazov, rekao je njegov otac Džastin.

Njujork Post piše da je 13-godišnji Džejkob učestvovao u Benadril izazovu u kojem učesnici uzimaju od 12 do 14 antihistaminika, šest puta više od preporučene doze, kako bi izazvali halucinacije.

This is my 13 year old son who is fighting to stay alive.Thos is due to the tik tok benedryl challenge . He and a couple…

Posted by Justin Stevens on Saturday, April 8, 2023

U početku tražite zabavu ili dobar provod, ali ishod nije uvijek zabava i igra, rekao je Džastin:

– Moj sin je izgubio život pokušavajući da se provede sa nekoliko svojih prijatelja ali nije shvatio šta radi.

Džejkobovi roditelji morali su da donesu tešku odluku da svog sina skinu sa respiratora nakon što su im ljekari rekli da dječak nije imao moždanu aktivnost.

– To je bila školjka od našeg sina koja je ležala tamo sa mašinom koja je pumpala kiseonik u njega. Nije se pomjerio, ništa šest dana, rekao je Džastin.

Iako je Džastin priznao da je njegov sin donio “lošu odluku” da učestvuje u izazovu, rekao je da je Džejkobova smrt bila “čudna nesreća”. Džastin je poručio korisnicima društvenih mreža da ne gledaju TikTok izazove.

On je slomljenog srca upozorio djecu koja su došla na Džejkobovu sahranu: „Ako čujete da vaši prijatelji pričaju o pokušaju da urade ovako nešto ili bilo šta slično, recite to odmah nekoj odrasloj osobi”, rekao je i i dodao:

– Samo sam pokušao da im kažem da paze jedni na druge i da ne nagovaraju svoje prijatelje da rade takve stvari. Odvratite ih od toga.

Džastin se trenutno bori na pooštravanju starosnih ograničenja za izdavanje lijekova bez recepta i društvenih medija kao što je TikTok.

Iako izazov koji je oduzeo Džejkobov život nije nastao na TikToku, on kruži na platformi društvenih medija od 2020. godine.

TikTok je blokirao pretrage izazova iskačućim prozorom koji glasi: „Budite informisani i svjesni. Neke supstance mogu biti opasne kada se koriste ili zloupotrebljavaju. Saznajte više o tome kako droga, alkohol i duvan mogu da utiču na vaš um, tijelo i ponašanje“, napisao je sajt zajedno sa vezom do njihove stranice „podrška supstancama“.

Džastin apeluje na roditelje da paze što njihova djeca rade na društvenim mrežama i da ih ne koriste bez nadzora.

– Pazite šta rade na mobilnom. Razgovarajte s njima o situaciji. Želim da svi znaju za tragediju mog sina, naglasio je otac, koji takođe traži od zakonodavce da uvedu dobna ograničenja za lijekove bez recepta kao što je Benadril, piše Kurir.

Nažalost, Džejkob nije prva žrtva Benadril izazova. U avgustu 2020. djevojčica (15) se predozirala lijekom za alergiju i umrla. Nakon niza smrtnih slučajeva, proizvođač lijeka upozorio je da je Benadril TikTok izuzetno zabrinjavajući, opasan i da ga treba odmah koristiti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije