Biznis

Kada vaga "laže"

Skupili ste hrabrost da stanete na vagu poslije mukotrpnog truda i rada, ubijeđeni da će pokazati ono što priželjkujete, kad umjesto toga - šok!

Kada vaga "laže"
FOTO: SAFFRANEX/PROMO

Prije nego što vam se ova situacija ponovi, znajte da su oscilacije u tjelesnoj težini normalne i neizbježne.

Štaviše, istraživanja pokazuju da osobe koje se češće mjere rjeđe dozvoljavaju sebi da pređu granicu zdrave tjelesne težine.

FOTO: SAFFRANEX/PROMO
FOTO: SAFFRANEX/PROMO

Stoga, stajanje na vagu je preporučljivo, ako izuzmemo par sljedećih stresnih situacija, kada vam vjerovatno dođe da „polomite” vagu.

1. Dame, nemojte stajati na vagu u PMS-u, 7 dana prije menstruacije; visoki nivo i estrogena zadržavaju vodu u tjelu što uzrokuje edeme (oticanje) i razliku do 4 kilograma više;

2. Razmislite da li ste unosili slanu hranu, grickalice, suhomesnate proizvode… Ako je odgovor da, ipak sačekajte 24 časa dok se tijelo ne oslobodi zadržane vode koju so povlači sa sobom;

3. Postavite vagu na ravnu podlogu, pločice – da, tepih – ne, i trudite se da težinu rasporedite ravnomjerno na obje noge kako bi dobili najrealnije rezultate;

4. Imate zatvor i ne praznite se redovno. Razmislite koji je uzrok ovog problema i eliminišite ga. Uopticaju su stres, neadekvatna ishrana s malo vlakana, nedovoljno unošenje tečnosti i nedostatak fizičke aktivnosti kao najčešći faktori;

5. Intenzivno vježbate, naročito s tegovima, vidno ste smanjili obim i skinuli masne naslage, ali mišićna masa raste. Ako je ovo vaš slučaj, ne obazirite se previše na vagu, postigli ste svoj cilj, a to se zove tjelesna rekompozicija!

FOTO: SAFFRANEX/PROMO
FOTO: SAFFRANEX/PROMO

Dodatak ishrani, Saffranex će pomoći da vaga više ne bude vaš najveći neprijatelj. Cvijet šafrana, vijekovima poznat kao prirodni antidepresiv reguliše simptome PMS-a, popravlja raspoloženje i smanjuje apetit.

Sinterol®Xpur, jedinstveni kompleks citrusa proizveden u Francuskoj, redukuje tjelesnu težinu tako što sagorijeva masne naslage s kritičnih predjela i oblikuje figuru, a pritom poboljšava rad crijeva i ubrzava metabolizam.

Za maksimalne rezultate je i kofein iz guarane koja će vam dati energiju da uvrstite vježbanje u dnevnu rutinu.

Saffranex možete poručiti preko zvaničnog sajta www.saffranex.ba ili pozivom na broj 033 975 680! Iskoristite promo cijenu za dvije bočice!

FOTO: SAFFRANEX
FOTO: SAFFRANEX

A.E.