Hronika

KAIŠEM TUKAO UČENIKE Nastavnik matematike fizički maltretirao djecu

Osnovno tužilaštvo u Prizrenu podiglo je danas optužnicu protiv nastavnika u jednoj školi u opštini Dragaš, zbog sumnje da je fizički odnosno kaišem maltretirao troje učenika, saopšteno je iz ovog Tužilaštva.

učenici u razredu
FOTO: N. MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA

Radi se o muškarcu sa inicijalima D.M, koji se tereti da je počinio krivično djelo “Zlostavljanje tokom vršenja službene dužnosti ili javnih ovlašćenja”, “Laka tjelesna povreda” i “Osveta”.

Prema optužnici, on je 13. maja ove godine u jednoj školi u selu u opštini Dragaš, u kojoj je radio kao nastavnik matematike, prekršio svoja ovlašćenja tako što je maltretirao, zastrašivao i ozbiljno povrijedio dostojanstvo učenika F.Z., S.Z. i E.H.

Pročitajte još

– Nastavnik čim uđe u učionicu traži od učenika da izvade knjigu iz matematike i da u sebi pročitaju posljednju lekciju. Zatim traži od učenika da odu do table i ponove lekciju koju su pročitali. Nezadovoljan njihovim izlaganjem, traži kaiš sa pantalona od jednog učenika, kojim udara ruke ovo troje učenika, čime im nanosi fizički bol i strah, a samim tim i tešku povredu dostojanstva – navodi se u optužnici.

Takvim postupanjem nastavnik D.M, prema optužnici, izvršio je krivična djela “Zlostavljanje tokom vršenja službene dužnosti ili javnih ovlašćenja” i “Laka tjelesna povreda”, prenosi Kossev.

Osim toga, kako navodi Tužilaštvo, nastavnik je sutradan iz osvete, jer su ga roditelji učenika prijavili policiji zbog nasilja, nastavio da maltretira iste učenike najprije pogrdnim riječima ispred ostalih učenika, a potom i zaključnim slabim ocjenama iz predmeta koji predaje.

Tužilac koji vodi predmet prilikom podizanja optužnice, predložio je sudu da se nastavnik D.M, ukoliko se dokaže da je kriv za krivična djela za koja je optužen, kazni po zakonu.

Takođe, tužilac je predložio sudu da optuženom izrekne dodatnu kaznu – zabranu vršenja funkcije u javnim službama.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu