Hronika

KAP PRELILA ČAŠU Podnesena krivična prijava protiv majke masovnog ubice iz Mladenovca zbog lažnih prijavljivanja roditelja i rođaka ubijenih

Stefan Marković iz Dubone podnio je danas zajedno sa očevima dvojice ubijenih mladića i djevojke, Sašom Panićem i Milisavom Todorovićem, krivičnu prijavu protiv Biljane Blažić, majke Uroša Blažića koji je 4. maja prošle godine ubio devetoro mladih u Duboni i Malom Orašju.

Grafit na Osnovnoj školi u Duboni gde su stradali Milan, Kristina i Dalibor
FOTO: ZORAN ILIĆ / RINGIER

Marković je krivičnu prijavu podnio pre 15 dana jer ga je Blažićeva majka lažno prijavljivala.

Biljana Blažić je prošle godine podnijela desetine krivičnih prijava protiv roditelja i rođaka ubijenih, a Stefan Marković, čija su braća ubijena u masakru, ispričao je da ih Biljana lažno prijavljuje.

Poslednja prijava dogodila se pre 15 dana, kada je Blažićeva majka prijavila Markovića da pravi proslavu u kući sa policajcima.

Međutim, kako se saznaje, on tada uopšte nije ni bio u selu.

Podsetimo, Uroša Blažića policija je uhapsila u selu u okolini Kragujevca. Nakon izvršenog masakra u okolini Mladenovca, Blažić je oteo taksi vozilo, kojim se dovezao do naselja Grošnice, gde se sakrio u ujakovoj šupi. Nakon hapšenja, masovni ubica priznao je svoje zločine besramno ih pravdajući nepravdom društva koje se reflektovalo na njega.

Još je i izjavio i da su mještani stvarali zavjeru protiv njega, da se o njegovom ocu pričalo loše i da je kriminalac, a okidač da pobije ljude bilo je i navodno ismijavanje u školi jer je, kako kaže, tamnije puti.

Psihijatrijskim veštačenjem je pokazano da je Blažić u trenutku svog krvavog pira bio u svjesnom i uračunljivom stanju, piše Blic.

Pročitajte još

– Vještačenje nije pokazalo da on nije bio uračunljiv ili da na bilo koji način nije mogao da shvati značaj dela, niti da nije bio svestan svog ponašanja – rekao je advokat porodice Panić, Ivan Milosavljević.

Maksimalna kazna koju može da dobije je 20 godina robije za devet oduzetih mladih života, jer u trenutku zločina nije imao punu 21 godinu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije