Politika

KO JE NEPRINCIPIJELAN Ćuzulan tvrdi da Cvijanovićeva mijenja teze

Potpredsjednica SNSD Željka Cvijanović zamijenila je teze kada je SDS optužila za neprincipijelnost, izjavio je za Srpskainfo potpredsjednik SDS Dragan Ćuzulan.

KO JE NEPRINCIPIJELAN Ćuzulan tvrdi da Cvijanovićeva mijenja teze
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Upravo je obratno od onoga što je ona rekla. Jer, kako o principijelnosti danas može da govori SNSD koji je mijenjao politički kurs od krajnje ljevice do krajnje desnice, od miljenika međunarodne zajednice do tzv. velikih patriota – rekao je Ćuzulan.

Prema njegovim riječima, odluka SDS o odbacivanju koalicije sa SNSD je duboko principijelna “jer se radi o različitim politikama i drugačijim političkim prioritetima”.

-Nama ne treba političko jednoumlje pod izgovorom jedinstva, pod uslovom da neko ne sprema ovaj narod na radikalizaciju. Umjesto politike konflikta koju zagovara SNSD, proizvođenja neprijatelja na svim stranama i stalnih političkih tenzija, SDS smatra da ima važnijih pitanja stabilnosti, ekonomskog napredovanja i društvenih reformi. Stanovništvo nam odlazi, imamo depopulaciju, vlada osjećaj besperspektivnosti kod građana. Dakle, umjesto da svi zajedno radimo na svim tim programskim ciljevima koji jesu u interesu građana, SNSD je gubio vrijeme i trošio novac građana na politička prepucavanja, dijelio građane na patriote i izdajnike. Rekao bih da se danas SNSD suočava s posljedicama jedne takve destruktivne politike – zaključuje Ćuzulan.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Podsjećamo, Glavni odbor SDS donio je zaključak da je u najboljem interesu stranke da djeluje kao opoziciona politička organizacija onim strankama koje su okupljene na političkim principima koji su definisani od strane SNSD, SDA i HDZ. Na taj način su odbacili ponudu SNSD da zajedno uđu u Savjet ministara BiH.

Pročitajte još

Potpredsednica SNSD Željka Cvijanović izjavila je da svaka partija ima pravo da definiše svoju poziciju, pa tako i SDS da ne učestvuje u vlasti na nivou BiH, ali je njihov stav da ne prihvata principe definisane sa SDA i HDZ nazvala – neprincipijelnim.

– Prvo, zato što SDS već jeste u vlasti sa SDA i HDZ, i to neopravdano dugo nakon provedenih izbora. Kao drugo, principi definisani sa SDA i HDZ sada su daleko fleksibilniji i uopšteniji od matrice na kojoj je pre četiri godine upravo SDS napravio koaliciju sa SDA i HDZ, potpisujući čak i rešenja koja su odudarala od onog što ustavna pozicija Srpske nalaže – istakla je Cvijanovićeva.