Biznis

Kompanija M:tel uvećala dobit za skoro milion konvertibilnih maraka

Rezultati M:tela za prvih šest mjeseci 2023. godine pokazuju da je kompanija i u ovu poslovnu godinu ušla bilježeći poslovne uspjehe i uvećavajući dobit uprkos nepovoljnim kretanjima na globalnom ekonomskom nivou.

poslovna zgrada M:tela
FOTO: M:TEL

Prvu polovinu poslovne 2023. godine M:tel završava sa ostvarenom neto dobiti od 40,6 miliona konvertibilnih maraka, što je rast za skoro milion konvertibilnih maraka, odnosno 2,4% u odnosu na rezultat ostvaren u istom periodu 2022. godine, dok je EBITDA kompanije uvećana za oko 4,3 miliona konvertibilnih maraka u odnosu na isti period prošle godine.

Ukupni prihodi su uvećani za gotovo 8 miliona konvertibilnih maraka, što je više za 3,5% u odnosu na prihode ostvarene u istom periodu prethodne godine. Ukupni troškovi takođe bilježe rast za oko 6,8 miliona KM, odnosno 3,8%, što je i očekivano, s obzirom na rast cijena i inflaciju u globalnim okvirima.

Kompanija je, i pored ovako osjetljivih ekonomskih uslova, nastavila da investira, prije svega u infrastrukturu, a s ciljem poboljšanja postojećih i kreiranja novih usluga koje nudi svojim korisnicima, što u krajnjoj instanci treba da obezbijedi kontinuiran rast i razvoj kompanije i neto dobiti u budućem periodu.

F.T.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije