Društvo

Poklonite knjigu i postanite “zadužbinar srca”

Činiti dobro najljepši je osjećaj koji sami sebi možemo priuštiti. Poklonivši samo jednu knjigu, učinićete dobro djelo, omogućiti da naši ljudi u dalekoj Australiji imaju priliku očuvati ili steći znanje svog maternjeg jezika.

donirane knjige
FOTO: M:TEL

A, to možete učiniti tako što ćete u bilo kojoj poslovnici kompanije m:tel, širom BiH, pronaći kutiju s natpisom „Zadužbina srca neka nas knjiga spaja“. Upravo ta kutija je mjesto u koje možete odložiti knjigu, kao poklon svojim sunarodnicima, odnosno kao dar za fond naše biblioteke u Melburnu.

Kompanija m:tel i Udruženje građana Humanitas pokrenuli su ovu akciju prikupljanja knjiga u junu, a do sada je već prikupljen veliki broj naslova, kako onih koje su donijeli građani tako i poklona koje su za ovu akciju darovale biblioteke.

donirane knjige
FOTO: M:TEL

– Utisci naših sugrađana u vezi sa ovom akcijom su veoma pozitivni. Srećni smo kada imamo priliku da spajamo ljude, kako kroz ono čime se bavimo – telekomunikacijama, tako i putem lijepih i humanih djela, a ova akcija to svakako jeste – rekla je Sandra Stanić, glavni saradnik za društvenu odgovornost kompanije m:tel.

Poziv da se uključite u akciju „Zadužbina srca – neka nas knjiga spaja“ još uvijek je otvoren, kao i vrata svih poslovnica kompanije m:tel za sve one koji žele učestvovati u ovoj humanoj i lijepoj akciji. 

F.T.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije