Društvo

"Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš" m:tel ponovo podsjeća na važnost odgovornog korišćenja mobilnog telefona u saobraćaju

„Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš“, tradicionalna je kampanja kompanije m:tel, koja se nastavlja i ove godine.

plakat za kampanju "Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš"
FOTO: M:TEL

Njen cilj je da se skrene pažnja javnosti na potrebu odgovornog korišćenja mobilnih telefona tokom vožnje, a realizuje se u saradnji s Ministarstvom saobraćaja i veza RS, Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS, Auto-moto savezom RS, te brojnim medijskim kućama koje su prepoznale značaj ove akcije.

Ove, devete godine po redu kako se kampanja realizuje, ona počinje u septembru, mjesecu kada i nova školska godina, kao najbolje vrijeme da se podsjete vozači na opasnosti i potrebu za odgovornim ponašanjem za volanom, jer nijedan poziv ili poruka nije važnija od bezbjednosti nas i naših najmilijih, a naročito djece. Tim više jer, po podacima Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, više od šest odsto vozača koristi mobilni telefon tokom vožnje, te da vrijeme izloženosti riziku od upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje raste. Istraživanja, takođe, pokazuju da je oko 25 odsto saobraćajnih nezgoda prouzrokovano upravo nepažnjom vozača.

Upravo zbog svega navedenog je ova kampanja naišla na veliko prihvatanje kako svih onih koji se profesionalno bave bezbjednošću saobraćaja, tako i učesnika u saobraćaju. Dokaz da je ovo jedna od najuspješnijih preventivnih aktivnosti u regionu jeste  da je kampanja „Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš“, predstavljena u Briselu tokom sjednice Evropskog savjeta za bezbjednost saobraćaja kao vrlo uspješna praksa koja može biti primjenjiva širom zemalja Evropske unije.

Ovu važnu temu i kampanju kompanije m:tel i ove godine su podržali brojni mediji, kao partneri, koji su ustupili medijski prostor kako bi ova poruka stigla do što većeg broja vozača i učesnika u saobraćaju.

F.T.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije