Hronika

 Komšije otkrivaju detalje o sinu koji je nasrnuo sjekirom na roditelje "Bio je miran, povučen i fin"

Mještani sela Svojnovo, kod Paraćina, u šoku su nakon porodičnog zločina koji se dogodio u srijedu ujutru, kada je P. M. (44) sjekirom napao svoje roditelje. Kako pričaju, bilo je poznato da sin boluje od psihičkih problema, a sve je počelo prije više od 10 godina, kada je njegovu porodicu zatekla velika tragedija.

Policija Srbija
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Jutros je bilo puno policije i Hitna pomoć, vidjeli smo kako ih povrijeđene izvlače iz kuće, bilo je strašno – pričaju mještani sela nadomak Paraćina.

Pročitajte još

Sin ranije imao psihičke problem

Rano ujutru P. M. (44) je sjekirom udario u glavu svog oca M. D. (70), a zatim je nasrnuo i na majku M. D. (68) u porodičnoj kući u mjestu Svojnovo.

Prema informacijama Blica, otac M. D. je u kritičnom stanju i ima prelom lobanje, zbog čega je morao na operaciju.

Majka koja je takođe napadnuta je u stabilnom stanju.

Kako saznajemo, iz ranije medicinske dokumentacije osumnjičenog postoje podaci da je osumnjičeni imao psihičke probleme.

Sa druge strane, prema informacijama koje saznaje Blic do sada nije bilo prijava zbog nasilja protiv osumnjičenog.

“Jedno dijete mu je preminulo kao beba”

Mještani Svojnova pričaju da su znali da je P. M. imao psihičke probleme, a tvrde i da do sada nije pravio probleme.

– Bio je miran, povučen i fin. Jedno dijete mu je preminulo prije dosta godina, još kao beba. Od tada je on slab sa živcima. Ima još jednog sina koji je sada već veliki, a supruga ih je ostavila i on je ostao da živi sa svojim roditeljima i sinom u porodičnoj kući – priča poznanica ove porodice.

Kako pričaju mještani, roditelji su penzioneri. Njegova majka je nekada držala kafanu, dok njegov otac sada nosi drva, u čemu mu pomaže i sin.

– P.M. ne radi nigde već neko vrijeme. Povremeno obavlja neke poslove kada ga pozove neko iz sela, ali već duže nije u stanju da radi. Njegov sin sa dedom nosi drva – pričaju mještani.

Kako dodaju, ovaj zločin ih je sve šokirao i nisu mogli ni da pretpostave da će se ovako nešto dogoditi.

Nakon što su policajci došli na lice mjesta zatekli su jezive scene – u kući je sve bilo polomljeno, a tragovi krvi su bili svuda. Krivično djelo je okarakterisano kao pokušaj teškog ubistva, a P. M. će u roku od 48 sati biti sproveden na saslušanje u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu