Hronika

Kristina (14) se 3 nedjelje borila za život nakon pada sa motora: Bitku je izgubila, ali će uspomenu na nju čuvati ljudi iz tri zemlje kojima je spasila život (FOTO)

Roditelji četrnaestogodišnje Kristine Garufala iz Patrasa, koja je preminula poslije tri nedjelje na dječjoj intenzivnoj njezi Univerzitetske opšte bolnice, donijeli su hrabru odluku da doniraju njene organe i time spasu nekoliko života.

Djevojka koja je poginula na motoru ali spasila živote ljudima iz tri države
FOTO: KRISTINA GARUFALA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Proces presađivanja organa počelo je danas oko 3 sata ujutru u Univerzitetskoj bolnici u Riju, dok su grupe za transplantaciju stigle iz Grčke i inostranstva, posebno iz Atine, Austrije i Italije.

Prema informacijama “pelop.gr”, biće donirana jetra, pluća, bubrezi i rožnjača.

Μέρα πένθους για την Πάτρα: Δεν τα κατάφερε η Χριστίνα Γαρουφαλή και έσβησε… –

Posted by Patra News.gr on Thursday, July 27, 2023

“Akt najviše ljudske solidarnosti”

– Pozdravljamo njihovu odluku da doniraju organe svog djeteta, kao akt najvišeg stepena ljudske solidarnosti i pomoći. Zahvaljujemo im se na tome i saosjećamo se sa njihovom tugom. Nadam se da će ova njihova odluka, koliko god je to moguće, olakšati bol zbog gubitka njihovog djeteta koje se hrabro borilo 3 nedjelje na dječjoj intenzivnoj intenzivnoj njezi Univerzitetske bolnice u Patrasu – izjavio je Đanis Karvelis iz ministarstva zdravlja, koji je nadgledao čitav proces transplantacije.

Četrnaestogodišnja Kristina borila se na Odjeljenju dječje intenzivne njege Univerzitetske opšte bolnice u Patrasu, nakon što je učestvovala u saobraćajnoj nesreći, u oblasti Rija, kada se motor, kojim je upravljao njen 16-godišnji prijatelj, nasilno sudario sa “BMW” automobilom.

Njen prijatelj je pušten iz bolnice sa lakšim povredama, prenosi Prototema.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije