Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

LIJEP GEST MALOG PARKERA Poklonio učiteljici novac, pa joj objasnio zašto (FOTO)

Svijet
Autor:

Foto: Profimedia

Dječak s Floride koji je učenik trećeg razreda osnovne škole ponudio je svojoj učiteljici novac koji je dobio za rođendan jer misli da nastavnici nisu dovoljno plaćeni za ono što rade, javlja Dobro jutro Amerika.

Parker Vilijams (9) u školu je ponio 15 dolara i dao novac učiteljici uz poruku: “Poštovana gospođo Čembers, mislim da nastavnici nisu dovoljno plaćeni za ono što rade, želite li prihvatiti ovaj poklon?”

Parkerova učiteljica Meri Hal Čembers izjavila je kako je prvo pomislila da je novac za izlet, a kad je pročitala poruku koju joj je učenik napisao rekla mu je kako je to “najslađa stvar” koju je ikad vidjela.

So I found this in Parker’s folder this morning.Dear Mrs. Chambers,I don’t think that teachers get paid enough for what they do so will you accept this gift?

Gepostet von Darrell R Williams am Donnerstag, 31. Oktober 2019

– Parker, ovo je tako lijep gest. Ne mogu uzeti tvoj novac, ali cijenim što paziš na mene – odgovorila je dječaku.

Dječakova majka Džen nije znala da je njen sin pokušao dati novac učiteljici, a saznala je to tek kad je poruku i novac primijetila u torbi.

– Pitali smo sina šta je ovo, a kad sam shvatila, krenule su mi suze – kazala je majka.

Njen sin je priznao koliko voli svoju učiteljicu i otkrio zašto je to napravio.

– Volim svoju učiteljicu i htio sam joj vratiti za sve. Učitelji nisu dovoljno plaćeni – izjavio je dječak.

Njegova mama je dodala da im gospođa Čembers često šalje imejlove s prijedlozima kako Parker može napredovati i pohvalama šta je dobro napravio u školi.

– To je posao od 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici, a po platama su u donjem dijelu skale. Nisu dovoljno nagrađeni za trud koji ulažu u razvoj generacije djece koji će jednom postati samostalni ljudi – dodala je.

Vilijams je otkrila i kako njen sin trenutno upija informacije “kao spužva”, a pošto je njegova baka školski savjetnik, kaže kako je vjerovatno tako saznao da su plate nastavnicima male.

Parkeru ovo nije prvi put da je u ulozi filantropa. S dvoje starije braće pokrenuo je klub naziva “Društvo mladih filantropa” u kojem volontira i čini dobra djela u svojoj lokalnoj zajednici.

– Vrlo sam ponosna na svoju djecu – poručila je majka Džen.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO