Politika

“SAMO ONI NEOŠTEĆENI” Grmuša predlaže da i poslanici primaju prosječnu platu

Generali sekretar PDP, Milko Grmuša, podnosi Inicijativu kojom predlaže da plata poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske bude izjednačena sa prosječnom platom u Republici Srpskoj.

“SAMO ONI NEOŠTEĆENI” Grmuša predlaže da i poslanici primaju prosječnu platu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Dobro je što je uslijedila naknadna pamet političkih partija da ne podrže privilegije nekadašnjim funkcionerima, no sad je trenutak da se pokaže puna principijelnost i smanje plate današnjim poslanicima na nivo prosječne plate u Republici Srpskoj. Poslanici će tako biti motivisani da rade žestoko kako bi se ojačala privreda i povećale plate većem broju građana – rekao je Grmuša za Srpskainfo.

On dodaje da politika ne smije biti profesija i sredstvo za bogaćenje, a narodni predstavnici moraju živjeti životom običnih građana kako bi zaista mogli da ih istinski predstavljaju.

– Ko želi da zaradi više, neka ide u realni sektor i pravi novac i plaća poreze, to je sasvim u redu. Ali, nedopustivo je da politika bude osnovni izvor visokih prihoda. Nemoralno je i bezobrazno u vrijeme ekonomsko-socijalne krize izazvane korona-virusom, kad mnogi ljudi gube posao ili im se smanjuju plate, da su finansijski jedino neoštećeni političari i oni koje bira i plaća narod – rekao je on.

Dodaje da će ova inicijativa biće dostavljena svim poslaničkim klubovima i grupama u Narodnoj skupštini Republike Srpske.