Kultura

LJUBAV KOJA JE TRESLA JUGU Milena i Gaga su se obožavali, njihove riječi o braku su PREDIVNE

Legendarni glumački par Milena Dravić i Dragan Nikolić voljeli su se decenijama, a njihova ljubavna priča i dalje oduševljava generacije koje stasavaju.

LJUBAV KOJA JE TRESLA JUGU Milena i Gaga su se obožavali, njihove riječi o braku su PREDIVNE
FOTO: EMIL ČONKIĆ / RAS SRBIJA

U vrijeme kada su se sreli, Milena je već bila velika glumačka zvijezda, a Dragan je tek počinjao karijeru. Upoznali su se na snimanju filma “Horoskop”, a iz druženja se kasnije rodila i ljubav. Nedugo potom, riješili su da otpočnu zajednički život.

O tome koliko je bilo teško da joj priđe, Dragan je rekao:

Kad sam joj prišao, imao sam utisak da mi je to stara školska drugarica koju dugo nisam vidio ili neka djevojka iz kraja koju poznajem cijeli život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću, uprkos velikoj popularnosti koju je već tad uživala. Mogla je da se ponaša kako hoće i niko joj ne bi zamjerio, jer je već tada bila jedna od naših najvećih zvijezda. To je nešto čime ona plijeni i osvaja – dodao je on za Stori.

Foto: Blic/RAS Srbija
Foto: Blic/RAS Srbija

Vjenčali su se 1971. godine, tokom snimanja novogodišnjeg TV filma “Kako su se volele dve budale”, po tekstu Duška Radovića. U pauzi između snimanja, tražili su dodatnih sat vremena, otišli u opštinu Vračar i sklopili brak, piše Blic.

U rijetkim prilikama, kada su javno pričali jedno o drugome, uvek su isticali da im je bračni drug najveća podrška i najstroži kritičar.

– Za brak koji traje četiri decenije može da se nađe više razloga da se on prekine, nego da opstane. Ali, najlakše je nešto presjeći i završiti, mnogo je teže boriti se da se brak sačuva. Ponekad i mala svađa može osvježiti dan. Ponekad je potrebno i biti ljubomoran, jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi – rekao je jednom prilikom Dragan.

Njihova ogromna ljubav očekala je i starost, a kako je Milena jednom prlikom rekla, ljubav je bila i ostala mnogo više od onoga što je napisano o njima i ostala je uvek ponosna na ono što su imali.