Digitalna Srpska

Majkrosoft poslao upozorenje: Opcija besplatne nadogradnje više nije dostupna

Sedam godina kasnije od obećanog, Majkrosoft je ukinuo podršku za besplatno ažuriranje računara sa operativnim sistemima Vidnovs 7 i Vidnovs 8.

Majkrosoft poslao upozorenje: Opcija besplatne nadogradnje više nije dostupna
FOTO: BENCHMARK/YOUTUBE/SCREENSHOT

Opcija besplatne nadogradnje na najnovije izdanje operativnog sistema Vidnovs 11 pomoću ključa za Vidnovs 7 ili 8 više nije dostupna, a kada je Vidnovs 10 bio predstavljen, korisnici ova dva sistema dobili su “priliku za besplatnu nadodogradnju do 2016”.

Međutim, Majkrosoft je produžio ovaj rok za čitavih sedam godina, bez nekog zvaničnog objašnjenja. Sada je na zvaničnom sajtu objavio da je opcija ukinuta, ali s obzirom na dosadašnju praksu – pokušajte, možda i dalje nije kasno.

Pročitajte još

Sada je, izgleda, konačno došao kraj ovom “prećutnom dogovoru” između Majkrosofta i korisnika, pa je tako objavljeno da je “instalacioni put za dobijanje besplatnog ažuriranja za Vidnovs 7/8 sada uklonjen”.

Ako imate Vidnovs 10, nadogradnja na Vidnovs 11 vam je besplatna sve dok vaš hardver zadovoljava minimalne sistemske zahteve.

Čini se kako ključ za Vidnovs 7/8 i dalje radi sve dok je verzija Vidnovsa 11 na koju se nadograđuje 22H2 ili starija, ali ovo se ipak može smatrati posljednjim upozorenjem korisnicima da pređu na novi OS, piše B92.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije