Gradovi

"MI SMO TU, RASTIMO ZAJEDNO" Poruke roditelja djece s posebnim potrebama

Članovi Udruženja roditelja, djece i omladine s posebnim potrebama „Rastimo zajedno“ iz Kozarske Dubice obilježili su 3. decembar, Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

"MI SMO TU, RASTIMO ZAJEDNO" Poruke roditelja djece s posebnim potrebama
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Umjesto tradicionalne priredbe u Domu kulture ove godine opredijelili su se za štand na gradskom trgu. Izložili su radove koje su izradila djeca, samostalno ili uz podršku roditelja, kao i radove koje su izradili njihovi roditelji.

Simboličnom novčanom donacijom ili kupovinom njihovih radova Dubičani su imali priliku da pruže podršku djeci i omladini s razvojnim poteškoćama.

– Svi izloženi radovi izrađeni su na našim radionicama koje održavamo svake subote. Prigodnim štandom povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom nastojimo, bar djelimično, ukazati na problem ove populacije naših sugrađana i mogućnosti pomoći – kazala je Nevena Košpić, stručni saradnik u udruženju „Rastimo zajedno“.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Članovi ovog udruženja, djeca i njihovi roditelji poručili su: „Mi smo tu, rastimo zajedno u ovom gradu, pružite nam priliku i pogledajte šta mi znamo, a znamo mnogo i naša djeca mogu mnogo”.

Građani su toga sve više svjesni.

Udruženje roditelja, djece i omladine s posebnim potrebama „Rastimo zajedno“ ima 70 članova. Njihova tradicionalna radionica je otvorena svake subote od 10 do 12 sati za djecu i omladinu.