Politika

"Mnogi žele da Srbija bude kažnjena" Vučić o razgovoru sa državnim sekretarom SAD povodom situacije na KiM

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je imao ne lak razgovor sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom povodom situacije na KiM i dodao da su se oko nekih stvari saglasili, a oko nekih ne.

Aleksandar Vučić
FOTO: RTS/SCREENSHOT

Potrebna je deeskalacija i veća uloga KFORA i Srbija će tu ulogu uvijek podržati. Negirao sam neistine o najvišem stepenu borbene gotovosti. Nismo se saglasili o prirodi onoga što se dogodilo na KiM, posebno oko kosovskog suvereniteta – kazao je on i dodao da su na Kosovu hladnokrvno likvidirani Srbi.

On je dodao da je Blinken govorio i o mogućim mjerama.

Pročitajte još

– Ne interesuje me šta bilo ko na svijetu misli o tome. Mi imamo dokaze da je najmanje jedno, a moguće dva lica bukvalno hladnokrvno likvidirani, kada nisu bili likvidirani u borbi, nego samo ranjeni, bili su u životi i predali se, a onda su sa male udaljenosti likvidirani. Nisam želio da se saglasim da je to bila bilo kakva perfektna profesionalno urađena akcija – rekao je Vučić.

– Radoičić i momci koji su u tome učestvovali se time ponose. Oni na to gledaju na drugačiji način. Policija mora na osnovu medijskih izvještaja da prikupi određene informacije pa nakon toga ide tužilac. Očigledno da je mnogima potrebno da naprave hajku protiv Srbije. Mnogi žele da Srbija bude kažnjena. Makar bio kažnjen pričaću na sav glas, jer naša država ima dokaze i goniće hladnokrvne ubice. Te priče o divnim profesionalcima koji se suprotstavljaju srpskim teroristima je obmanjivanje. Mi za to imamo dokaze. NATO neka šalje tupe, manje će Kurti da divlja – rekao je Vučić, piše Blic.

Zadržaćemo i mir i stabilnost uprkos velikim mukama i zemlja će svakako ići naprijed. Od 1. oktobra kreće povećanje penzija. Čekamo podatke o prihodima i to su za nas važne vijesti, rekao je Vučić.

Ranije danas, Vučić je obišao kulu “Beograd” u Beogradu na vodi zajedno sa princem prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Kaledom bin Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

– Ponosan sam na Kulu Beograd i Beograd na vodi, koja nije samo još jedan simbol Beograda, već ostvarenje našeg velikog i smjelog sna i vizije – napisao je on na Instagramu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije