Hronika

"Moj sin je pokušao da izvuče Stefana iz vode, nažalost nije uspio" Novi detalji tragedije na Adi Ciganliji, jedan od dječaka koji se utopio bio neplivač

Stefan Č. (16), koji se 6. juna, zajedno sa drugom Milanom S. (16) utopio na Adi Ciganliji, nije znao da pliva.

Hitna pomoć na Adi Ciganliji
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Ovo su Nenadu, Milanovom ocu, kazali Stefanovi roditelji, koji su došli da se zahvale što je Milan pokušao da spasi njihovog sina.

– Ljudi nemaju riječi da se zahvale što je moj sin pokušao da izvuče Stefana iz vode. Nažalost nije uspio, pa je i on sam nastradao. Rekli su mi da je Stefan bio neplivač – priča Milanov otac.

Pročitajte još

Kako on ističe, na snimku sa nadzorne kamere vidi se da mu Milan pruža nogu, dok svi ostali bježe.

– Niko nije držao Milana, niti pokušao da mu pomogne. Da ga je bar neko od te brojne djece uhvatio za ruke, ili ispod pazuha, da su napravili lanac, mogli su da izvuku i spase Stefana, koji se davio. Oni su svi pobjegli, samo je Milan ostao da pomogne, a dijete koje se davilo, uhvatilo ga je za nogu i svuklo sa pontona – priča on.

Podsjetimo, velika tragedija dogodila se 6. juna na Adi Ciganliji kada su tinejdžeri proslavljali kraj školske godine sa osmim razredom Milanove djevojke.

Djeca iz osmog razreda su sa pontona, na dijelu gdje je zabranjeno plivanje i gdje pristaju veslači i kajakaši blizu vodoskoka na Adi, skakala u jezero. Na tom mjestu je dubina pet metara i velika je trava, pišu Novosti.

Nikome nije jasno zašto je Stefan skočio u vodu ako nije znao da pliva.

Na pitanje da li ga je možda neko od djece gurnuo, pa možda i slučajno, Nenad nam kaže da su mu rekli da je sam skočio.

– Ne bih nikoga da krivim, samo želim da apelujem na sve nadležne da se ubuduće ne dozvoljava djeci da posljednjeg dana škole dolaze na Adu, skaču u vodu i kupaju se. Neka se postave policijske patrole, koje će im zabranjivati i vraćati ih – kazao je otac preminulog dječaka.

Danas sahrana

Stefan Č. i Milan Stevanović biće sahranjeni danas na groblju Orlovača. Stefanova sahrana je u 12 časova, a Milanova u 14. Porodice će sat vremena ranije primati saučešće u kapelama na groblju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije