Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“MOLIM VAS, IDITE, LIJEČITE SE” Premijerka Srbije lideru DJB uputila LJUDSKI SAVJET

Politika
Autor:

Foto: Milan Ilić/RAS Srbija

Premijerka Ana Brnabić poručila je danas predsjedniku “Dosta je bilo” Saši Raduloviću, koji je odbio da nosi masku i izašao iz sale, zbog čaga ga je predsjednica parlamanta opomenula, pa se potom vratio u salu, da ide da se liječi, navodeći da je njena ljudska dužnost da mu to kaže.

Predsjednica parlamentaMaja Gojković je ranije danas pozvala poslanike DJB ili da stave maske ili da izađu iz sale, poslije čega su oni napustili zasjedanje, ali su se kasnije vratili.

Radulović je rekao da ne želi da se obrati ni predstavnicima vlade, ni poslanicima već javnosti, te je gledajući u kameru poručio “da je strah veliki, da se građani moraju probuditi i da je izvršen državni udar”.

– Sve skupštine u svijetu zasjedaju. Do 21. marta su radile kafane, pa poslije toga i frizerski saloni, a skupština je zatvorena 15. marta. Sve ovo je farsa. Skupština je radila i za vrijeme Prvog svjetskog rata – rekao je Radulović.

On je poziv predsjednice parlamenta da stavi masku ocijenio kao ponižavanje, dodajući da je Svjetska zdravstvena organizacija saopštila da nema razloga da se nose maske.

Gojković je iz poslaničke klupe rekla da su “svi znali da će Radulović doći da napravi incident”, podsjetivši da je predsjednik države još 15. marta objasnio razloge zašto smatra da skupština ne može da se sastane, ali Radulovića to ne interesuje.

– Radulović bez poslaničke grupe mora da nađe način da skrene pažnju na sebe. Ovo nije smiješno, ovo je tragično – rekla je Gojkovićeva.

Navodeći da postoji politička korektnost, ali i ljudska odgovornost, Brnabić je Raduloviću poručila, iako kaže neće možda biti politički korektno, ali je to, kaže, njena ljudska dužnost – “da je njegovo ludilo uznapredovalo i da se otelo kontroli”.

– Gospodine Raduloviću, molim vas, idite liječite se. Ne mislim ovo kao uvredu, mislim kao ljudski savjet – rekla je Brnabić.

– A moja dužnost kao predsjednice vlade je da vam ne dozvolim omalovažavanje svih ljudskih žrtava time što govorite da virus ne postoji, da nema opasnosti, da se valjda ovo nije desilo. Vrijeđate njihove porodice, vrijeđate zdravstvene radnike – rekla je Brnabić, piše Blic.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO