Politika

“Moramo da se pojavimo ukoliko ne dobijemo obavještenje” Lukićev advokat kaže da Sud BiH još nije odgovorio o sutrašnjem ročištu

Miljkan Pucar, advokat vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika Republike Srpske" Miloša Lukića rekao je da još nisu dobili obavještenje Suda BiH da li će sutra biti održano ročište u predmetu protiv njegovog klijenta i predsjednika Srpske Milorada Dodika.

Miloš Lukić vd direktora službenog glasnika RS
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Još nismo dobili obavještenje da li se odgađa sutrašnje ročište na kojem je trebalo da bude pročitana optužnica. Moramo da se pojavimo pred sudom ukoliko ne dobijemo obavještenje rekao je Pucar.

On je istakao da je u ovom predmetu vidljiv ubrzan tempo rada Suda BiH.

Pucar je rekao za RTRS da nije bilo osnova za potvrđivanje optužnice protiv Dodika i Lukića, jer Ustav BiH propisuje da je Parlamentarna skupština BiH ta koja donosi zakone, pa tako i izmjene i dopune Krivičnog zakona.

Pročitajte još

On je naveo da je riječ o političkom procesu do kojeg nije trebalo da dođe, dodajući da očekuje da će njegov klijent biti oslobođen.

Goran Bubić, advokat predsjednika Republike Srpske, rekao je Srni da je odbrana uputila juče Sudu BiH zahtjev za odgađanje sudskog ročišta planiranog za sutra.

Bubić je istakao da je razlog odgađanja službeni put predsjednika Republike u Mađarsku.

Pred Sudom BiH za sutra je zakazan glavni pretres u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića, optuženih za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

Na stranici Suda BiH je objavljeno da bi ročište trebalo početi u 13 časova i da je postupajući sudija Mirsad Strika.

Dodik i Lukić su 16. oktobra na ročištu u Sudu BiH rekli da ne razumiju optužnicu, nakon čega je konstatovano da su se optuženi izjasnili da nisu krivi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu