Društvo

Mrvičasti kutak uskoro u Banjaluci: Pri kraju renoviranje Centra za prijevremeno rođenju djecu

Iz Udruženja “Mrvice” saopštili su da su pri kraju sa renoviranjem prostora u kojem će biti otvoren Centar za edukaciju i afirmaciju prijevremeno rođene djece i omladine.

bebe
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

 „Moj mrvičasti kutak“ kako su ga nazvali, nalazi se u Banjaluci, u Ulici Đure Đakovića 12.

– Vrata će biti otvorena za sve naše članove i one koje imaju želju da nam se pridruže u radu. Takođe, potrebne su nam didaktičke igračke, pa ukoliko imate neki višak kod kuće i želite da ih donirate, kontaktirajte s nama putem poruka – poručili su iz Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece “Mrvice”.

При крају смо реновирања простора гдје планирамо отворити Центар за едукацију и афирмацију пријевремено рођене дјеце и…

Posted by Mrvice-Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj on Sunday, May 8, 2022

Novac za adaptaciju prostorija i otvaranje ovog Centra, 29.378 KM, Udruženje “Mrvice” prikupilo je tokom kampanje “Mi za njih”.

U Republici Srpskoj svake godine na svijet dođe oko 350 prijevremeno rođene djece.

– Edukacije, radionice, terapije su Mrvicama od suštinske važnosti. Kroz grupnu igru i rad djeca trebaju da usvajaju socijalne vještine, međusobnu emocionalnu povezanost i poštovanje. Razvijaju osjećaje i stiču prijateljstva, te stvaraju pozitivnu sliku sebe i drugih- pojasnili su ranije iz udruženja.

Osim podizanja svijesti građana o prijevremenom rođenju, cilj “Mrvica” je i pružanje pomoći i podrška porodicama koje imaju prijevremeno rođenu djecu, ali i kontinuirana podrška u prikupljanju sredstava za što bolje opremanje odjeljenja na kojima borave prijevremeno rođena djeca.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu