Magazin

"Muškarci, zato što su ljepši" Srbi dali hit odgovor na pitanje ko su bolji vozači (VIDEO)

Predrasude o tome da su neki poslovi poput vožnje tipično muški i da se žene u njima ne snalaze dobro, trajaće na Balkanu vjerovatno dok god bude imalo automobila.

"Muškarci, zato što su ljepši" Srbi dali hit odgovor na pitanje ko su bolji vozači (VIDEO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Vječna tema o tome ko su bolji vozači, muškarci ili žene ostaće jedna od glavnih tema među vozačima. Što se tiče statistike, ona pokazuje da čak 84 odsto svih saobraćajnih prekršaja čine muškarci, a svega 16 odsto.

Na ulicama Obrenovca građani su upitani ono čuveno pitanje “ko su bolji vozači, muškarci ili žene”, ovo su odgovori:

– Muškarci, definitivno. Zato što su… ljepši – rekao je jedan Obrenovčanin.

Drugi su imali malo bolja objašnjenja.

“Žene, zato što su obazrivije i bolje u vožnji”, “Ja mislim da su žene, zato što su muškarci mnogo brzi, hitri i nesmotreni i uvijek imaju primjedbu na žensku vožnju”, “Pa nemojte me to ni pitati, pa žene… pa ne znam, ja se dobro snalazim u vožnji”, “Muškarci bolji, a žene pažljivije” glasili su neki od komentara.

Pročitajte još

Prema istraživanjima o umjetnosti žena i muškaraca za volanom, došlo se do podataka da su žene pažljivije, da sporije donose odluku, ali da imaju lošu orijentaciju i problem sa parkiranjem. Što se tiče muškaraca, oni su češće bahati vozači, dobijaju puno kazni za prekoračenje brzine, a dominiraju u vožnji kada je upotreba narkotika i alkohola u pitanju.

Na pitanje šta se najviše zamjera i jednima i drugima u toku vožnje, ispitanici su za RTV Mag rekli da su to uglavnom brzina kojom se vozi, pričanje telefonom, dok je bilo onih koji zamjeraju sporu vožnju, kako kažu uglavnom ženama i starijim osobama.

.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu