Svijet

MUŽ IZ PAKLA Ubio ženu pa godinama podmetao dokaze DA JE ŽIVA i pričao JEZIVU PRIČU

Policija je riješila slučaj žene koja se vodi nestala još od 1981. godine, a tom prilikom je uhapšen njen muž koji je optužen za ubistvo.

MUŽ IZ PAKLA Ubio ženu pa godinama podmetao dokaze DA JE ŽIVA i pričao JEZIVU PRIČU
FOTO: PROFIMEDIA

Vilijem Valter Korzon (76) iz Pensilvanije uhapšen je zbog ubistva od prije 38 godina, kada je ubio svoju suprugu Gloriju.

Kako se navodi, on je tada prijavio njen nestanak, a da bi dokazima potkrijepio svoju priču, slao je njenoj majci pisma, a takođe je uspio da nagovori njenog pretpostavljenog da prekine njen radni odnos zbog, kako je napisao, problema sa fizičkim i mentalnim zdravljem.

Prema rezultatima istrage, Glorija je posljednji put viđena živa u martu 1981. godine u trenutku kada je imala 37 godina. Iako njeno tijelo nikada nije pronađeno, ona je zvanično proglašena mrtvom 1997. godine. Vilijam je sve vrijeme tvrdio kako je ona otišla zato što je željela da napusti njihovu bračnu zajednicu.

Na suđenju suprugu ubici isplivali su i dokazi u vidu toga da je često tukao i maltretirao svoju suprugu, a tome u prilog ide i činjenica da je 11 mjeseci pošto su stupili u brak, decembra 1967. godine, on uhapšen zbog prijetnji da će je ubiti, nakon čega mu je određena kazna boravka u ustanovi za mentalno oboljele.

Takođe, na suđenju su korišćena i pisma koja je pokojnica slala svom advokatu, a u kojima je detaljno opisala kroz kakvu torturu prolazi od strane njega.

Vilijam je policiji postao sumnjiv kada je tokom ponovnog ispitivanja postavio pitanje inspektorima: “Da li ste pronašli tijelo”, navodi se u optužnici.

Pored optužnice za ubistvo, on se tereti i za falsifikovanjei krivokletstvo, a do suđenja i izricanja presude će provesti vrijeme u zatvoru, pošto mu je kaucija odbijena.

(New York Post, Blic)