Biznis

Najava 180 radnika"Komunalca": Štrajk od 11. decembra AKO NE BUDU POVEĆANE PLATE

 Radnici bijeljinskog "Komunalaca" stupiće u štrajk 11. decembra ukoliko plate ne budu povećane minimalno 10 odsto svim zaposlenim čija je neto plata do 950 KM, najavljeno je iz Sindikalne organizacije preduzeća.

Bijeljina panorama
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Predsjednik Sindikalne organizacije Petar Marković rekao je da “Komunalac” ima oko 180 radnika i da će se truditi da građani ne ispaštaju zbog njihove borbe za rast plata. Zahtjevi radnika su i da se poboljšaju uslovi rada obnovom voznog parka, kao i hitno otpočinjanje pregovora o zaključenju kolektivnog ugovora za zaposlene.

Jedan od zahtjeva je zabrana daljeg zapošljavanja administrativnih radnika i striktna primjena odluke o prikupljanju, odvozu i deponovanju komunalnog otpada. Marković je naveo da su u toku pregovori sa Upravom privrednog društva, a ukoliko bude štrajka, obustava rada će trajati oko 20 odsto radnog vremena.

Pročitajte još

Odluka o stupanju u štrajk donesena je nakon što je od Gradske uprave zatraženo da se poveća cijena komunalnih usluga kako bi se radnicima obezbijedile veće plate. Skupština grada Bijeljina odavno je odobrila 300.000 KM u te svrhe koje bijeljinski gradonačelnik Ljubiša Petrović nikada nije prebacio preduzeću.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije