Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NAJNOVIJA ISTRAŽIVANJA POKAZUJU Bajden ima veću podršku od Trampa (FOTO)

Svijet
Autor:

Foto: Oliver Contreras/POOL/EPA

Novo istraživanje Fox Newsa pokazalo je da bivši potpredsjednik SAD i potencijalni predsjednički kandidat Demokratske stranke Džo Bajden  ima veću podršku od aktuelnog predsjednika Donalda Trampa od čak osam odsto.

Kako piše The Hill, Bjaden bi trebao dobiti značajnu podršku među nezavisnim i starijim biračima koji su 2016. godine u najvećoj mjeri glasali za Trampa.

Prema anketi objavljenoj noćas, Bajden ima 48 odsto podrške, a Tramp 40 odsto, dok je 11 odsto ispitanih reklo kako još nisu sigurni za koga bi glasali ili kažu kako će podržati nekog drugog. Tramp i Bajden su u istom istraživanju prošlog mjeseca imali izjednačenu podršku od 42 odsto.

Bajden vodi sa 17 odsto među biračima starosti od 65 godina i starijim te sa 13 bodova među nezavisnim, prenosi Avaz.

Zanimljivo je da je 69 odsto Bajdenovih pristalica opisalo sebe kao izuzetno motivisane, u poređenju sa 61 odsto Trampovih pristalica. Anketa je utvrdila i veliki jaz između spolova, Biden je popularniji kod žena za 20 odsto, a Tramp sa sedam odsto među muškarcima.

Aktuelni predsjednik ima čak 30 odsto veću prednost među ruralnim bijelim biračima, dok Bjaden ima 64 odsto podrške među Afroamerikancima.

Izbori u Sjedinjenim Američkim Državama, 59. po redu, trebali bi se održati 3. novembra ove godine.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO