Biznis

NAJPOVOLJNIJI GRAD U EVROPI Ako se odlučite na rad iz druge države u ovim mjestima možete najjeftinije proći

U vrijeme modernih tehnologija koje omogućavaju opcije za rad iz drugih država, mnoge zanima u kojim zemljama će najjeftinije proći ukoliko se odluče na opciju rada na daljinu.

Čovjek kuca na tastaturi
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Kompanija Brother UK izvršila je istraživanje kako bi otkrila gdje je u Evropi najjeftinije, ali i najskuplje mjesto za rad na daljinu.

Brother UK je analizirao faktore kao što su brzina Wi-Fi mreže, cijena iznajmljivanja stana, električne energije, kao i bezbjednost mjesta, i svakoj destinaciji dao ocjenu od maksimalno 100.

Najpovoljniji grad za one koji rade na daljinu na ovoj listi je Tuzla za koju su naveli da jednokrevetni stan u centru grada košta samo oko 207 evra mjesečno, a da je hrana van kuće takođe superjeftina – prosječan obrok košta samo 4,11 evra.

Rumunija je bila ta koja je sa svojim gradovima dominirala na listi najjeftinijih gradova, zauzimajući pet od 10 najboljih mjesta. Troškovi interneta u Oradei, koja je zauzela drugo mjesto, iznose samo 7,42 evra, ali gradovi poput Krajove i Sibiua našli su se na listi zahvaljujući njihovoj pristupačnosti,prenosi ATV.

Takođe, na listi se našao i jedan grad iz Srbije, a to je Niš.

U nastavku pogledajte kompletnu listu evropskih gradova iz kojih je najpovoljnije raditi na daljinu:

Pročitajte još

1. Tuzla, BiH

2. Oradea, Rumunija

3. Krajova, Rumunija

4. Plovdiv, Bugarska

5. Jaši, Rumunija

6. Temišvar, Rumunija

7. Sibiu, Rumunija

8. Skoplje, Sjeverna Makedonija

9. Niš, Srbija

10. Sarajevo, BiH

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu