Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NAJTRAŽENIJA ŽENA KRIMINALCA Zbog nje je išao u RAZBOJNIŠTVA, sumnja se da je U SRBIJI

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Olivera Petrović Ristić (36), državljanka Srbije, koja u Italiji važi za jednog od najtraženijih bjegunaca i zbog brutalnog ubistva tršćanskog zlatara Alda Karlija, vjeruje se da je poslije zločina utočište našla u Srbiji.

Da je boravila u Srbiji, pretpostavlja se jer se njen partner Milan Pešić, nekadašnji policajac, ubrzo poslije ubistva tršćanskog zlata 20. decembra 2017. godine vratio u domovinu. U vrijeme kada je došao iz Italije za njim nije bila raspisana međunarodna potjernica, a o tome da se ubrzo poslije ubistva zlatara vratio u domovinu, potvrđuju razbojništva zbog kojih je uhapšen i pravosnažno osuđen. Prve pljačke zbog kojih sada robija bile su u februaru 2018, mjesec i po dana poslije ubistva u Trstu – kaže sagovornik Blica blizak bezbjednosnim službama.

Pešić je uhapšen u aprilu u kući u Kaluđerici, četiri mjeseca poslije zločina u Trstu. Utvrđeno je da je od kraja februara do momenta hapšenja opljačkao nekoliko pumpi i prodavnica iz kojih je odnosio plijen vrijedan i nekoliko stotina hiljada dinara.

– Iako mu je plijen bio nekoliko stotina hiljada dinara, u momentu hapšenja bio je švorc. Ne vjerujem da je za nepuna dva mjeseca potrošio toliko para. Prije da je novac dao nekome kome je slijepo vjerovao i ko je imao veliki uticaj na njega, a to je jedino bila Olivera Petrović Ristić, jer je zbog nje bio spreman da ubije i opljačka. Zbog nje je i ogrezao u kriminal i to dva mjeseca prije ubistva u Italiji, kada je uhapšen poslije razbojništva nad jednim stanovnikom Surčina. I u tu pljačku krenuo je po njenom nagovoru – podsjeća izvor.

Osim tog “izdržavanja”, razlog zbog koga bi Olivera došla u Srbiju jeste i to što je državljanka, pa ukoliko bude locirana ovdje, ne može biti izručena Italiji, koja je za njom raspisala međunarodnu potjernicu.

– Svaka zemlja, osim Srbije je u obavezi da je uhapsi i izriči Italiji koja je potražuje. S druge strane, ako u Srbiji bude uhapšena, Italija moraju da našem pravosuđu ustupe postupak protiv nje ili da je osude pa da kaznu odrobija u srpskom zatvoru. Naravno, ukoliko u Srbiji ne bude uhapšena zbog nekog drugog krivičnog djela – zaključuje naš izvor.

Olivera Petrović Ristić se našla u najnovijoj kampanji Europola “Kriminal nema pol”, u kojoj su prikazane najtraženije žene iz svih država Evrope. U kampanji “Kriminal nema pol” navedeno je da su žene podjednako sposobne da počine teška krivična djela kao i muškarci, te da se kriminalci oba pola traže zbog zločina kao što su ubistva, trgovina drogom, prevare, krađe i trgovine ljudima. Sve članice Europola, 21 država, izabrale su po jednog od svojih najtraženijih bjegunaca kao predstavnika ove kampanje, a “čast” Italije brani upravo ova surova državljanka Srbije. Svim bjeguncima maska pokriva lice, a korisnici sajta treba da pogode pol kriminalca, dok dijelovi maske postepeno nestaju. U četiri koraka, postepeno se otkriva i krivično djelo zbog kojeg je taj bjegunac tražen.

Prije nego što korisnik sajta ugleda Oliverino lice, obaviješten je da je optužena ubistvo 75-godišnjeg Karla Aldija, koji je nasilno pretučen dok je bio vezan i na kraju zadavljen. Navedeno je i zločin počinjen u pokušaju pljačke žrtve te da mu je Olivera Petrović Ristić, sa saučesnicima, ukrala novac i dragocjenosti.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO