Kultura

“Namjera je da djeca jasnije upoznaju odnos rada i talenta” Premijera predstave "Cvrčak i mrav" 23. februara

Predstava "Cvrčak i mrav" rađena prema tekstu Ezopove basne prva je profesionalna repertoarska dječija predstava Gradskog pozorišta Gradiška, a njena premijera zakazana je za 23. februar.

“Namjera je da djeca jasnije upoznaju odnos rada i talenta” Premijera predstave "Cvrčak i mrav" 23. februara
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

U cijelosti je to autorski pozorišni projekat dvoje mladih glumaca Ananda Čenića i Dragane Ilić, s obzirom na to da je Čenić pisao tekst, režira i radi muziku za predstavu, a Ilićeva je asistent na režiji i kostimograf, rekao je producent i direktor Gradskog pozorišta Draško Vidović.

Čenić je naveo da je ideju za predstavu dobio prije godinu i po dana, a sa pripremama i radom počeli su krajem prošle godine.

– Namjera je da se djeca sama prepoznaju u ovoj priči, da jasnije upoznaju odnos rada i talenta. Kako bi taj odnos bio što bolje prikazan, osim cvrčka i mrava, u predstavi se pojavljuju i druge bube i insekti – napomenuo je Čenić.

Ilićeva, koja igra mrava, pčelu i pauka, istakla je da se predstava ne bavi klasičnom mišlju da je mrav dobar jer je vrijedan, a cvrčak lijen zato što svira i pjeva.

– Otvaraju se druga pitanja, na koji način cvrčak može da se izbori sa svojim problemima i kako da iskoristi svoj talenat – ukazala je Ilićeva.

Predstava “Crčak i mrav” prilagođena je djeci uzrasta od četiri do 12 godina, ali će biti zanimljiva i starijoj djeci i odraslima.

Pročitajte još

Osim na sceni Gradskog pozorišta Gradiška, planirano je da bude igrana i u drugim gradovima, ali i gradiškim osnovnim školama i vrtićima.

Premijera je planirana za 18.00 časova u gradiškom Kulturnom centru.

Prihvati notifikacije