Zabava

NAPUŠTAJU SRBIJU Prije Koje i ove glumačke legende odlučile su da odu, a jedna je uzela Oskara

Odlazak iz Srbije posljednjih mjeseci tema je o kojoj se mnogo priča, a nakon Nikole Đurička koji se odselio u Ameriku i Nikola Kojo izjavio je da uskoro namjerava da napusti zemlju.

NAPUŠTAJU SRBIJU Prije Koje i ove glumačke legende odlučile su da odu, a jedna je uzela Oskara
FOTO: NAĐA RAKOCIJA, MILOJKO BOŽOVIĆ/RAS SRBIJA

Nikola Kojo je naveo da odlazi iz Srbije iako ima 52 godine, ali nije otkrio gdje se seli. On je naveo da su ga na ovdašnjim prostorima do sada zadržavali korijeni, prijatelji, porodica i rodbina.

Da Kojo nije usamljen u svojoj namjeri da napusti Srbiju, svjedoče i ispovijesti drugih glumaca koji su odlučili da svoje parče hljeba i sreću potraže van granica regiona.

Glumac Nikola Đuričko je sa suprugom Ljiljanom dugo vremena razgovarao o preseljenju, a nedavno je konačno riješio da je došao pravi trenutak da slavu stekne van Balkana, te da se s najmilijima otisne preko grane.

Đuričko je sa suprugom i nasljednicima razmatrao i opcije za obrazovanje djece, koja će svoje školovanje nastaviti u Americi.

Žarko Laušević otišao u Ameriku pre dve decenije

Glumac Žarko Laušević već dvije decenije živi u Americi, gdje se preselio 1999. godine nakon teškog životnog razdoblja. U tom periodu proslavljeni glumac povukao se iz svijeta glume, a publika u Srbiji nije imala priliku da ga vidi u novim projektima sve do 2015. godine.

Foto: Zoran Lonarević/RAS Srbija
Foto: Zoran Lonarević/RAS Srbija

To je ujedno bio prvi Žarkov dolazak u Beograd, nakon 16 godina, radi snimanja filma „Smrdljiva bajka“. Međutim, od 2017. godine glumac je sve češće u srpskoj prestonici jer snima nove serije i filmove, a ne krije da slobodno vrijeme van seta koristi za šetanje ulicama i istraživanje grada.

Vesna Trivalić

Iako važi za jednu od najboljih srpskih glumica, Vesna Trivalić je na vrhuncu svoje glumačke karijere otišla iz Srbije i zajedno sa suprugom Nenadom Pandruovićem otišla je u Dubaji, gdje on radi kao plastični hirurg.

Njihov brak dug je više od decenije, a zajedno imaju sina Nikolu sa kojim su se odselili. Svoju intimu čuva za sebe, te se rijetko pojavljuje sa suprugom u javnosti.

Branka Katić

Glumica Branka Katić udala se 2000. godine za engleskog producenta i reditelja Džulijana Farina i napustila Srbiju.

Ona od tada živi u Engleskoj, a u Srbiju dolazi rijetko, i to samo prilikom poslovnih angažmana ili velikih događaja, iako je sama mnogo puta rekla da obožava svoju rodnu zemlju.

Sa Džulijanom je dobila dvojicu sinova, Luia i Džoa.

– U engleskoj su svi fini, niko nije baksuz, ali umiju da budu pasivno agresivni. Jako je bitno da na snimanju niko nije baksuz” – izjavila je ona za emisiju “Među nama”.

Foto: N. G./Klix.ba/RAS Srbija
Foto: N. G./Klix.ba/RAS Srbija

Ivan Bosiljčić – karijera u Rusiji

Ivan Bosiljčić važi za jednog od najboljih srpskih glumaca, a svoju glumačku karijeru nekoliko godina je gradio u Rusiji.

Ivan Bosiljčić je u Rusiji bio angažovan na nekoliko filmskih projekata, a nedavno se vratio u Srbiju, čemu su se neizmerno obradovale njegova supruga, pjevačica Jelena Tomašević, i kćerka Nina.

Pročitajte još

– Ivan se vratio iz Rusije, završio je svoje projekte i Nina i ja sada uživamo sa njim – rekla je Jelena Tomašević prije nekoliko dana.

Zelda Tinska – život u Londonu

Producentkinja i glumica Zelda Tinska od 1999. godine živi u Londonu i tamo gradi uspješnu producentsku i glumačku karijeru.

Ona je u nedavnom intervjuu za Blic govorila o svom inostranom zaposlenju i saradnji sa najvećim svjetskim zvijezdama.

Njen rad bio je nagrađivan i prestižnim Oskarom 2016. godine, a među njenim posljednjim projektima je i aktuelna sezona serije “Black Mirror” u kojoj se pojavljuje i Majli Sajrus.