Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NASILNIK UHAPŠEN U seriji napada u Barseloni ubijene dvije osobe

Svijet
Autor:

Foto: David Borrat/EPA

Policija u Barceloni je povezala seriju na prvi pogled nasumičnih napada širom grada, kao i jednog ubicu sa dva ubistva, napad nožem i pokušaj izazivanja požara.

Sve to se dogodilo u ponedjeljak u poslijepodnevnim časovima. Prvobitno su vatrogasci odgovorili na dojave o požaru u stanu koji se nalazi blizu parka Siutadela, a u njemu su pronašli više od vatre. Vatrogasci su pronašli dokaze o podmetnutom požaru, kao i tijelo muškarca sa znakovima nasilja. On je vjerovatno zadavljen, a policija je odmah pokrenula istragu.

U videu koji se pojavio nešto kasnije vidi se muškarac kako se spušta s balkona na balkon dok iz jednog stana izlazi dim. Na sebi je muškarac imao tamnu jaknu i crnu kacigu.

Prije nego se policija snašla u slučaju prvog ubistva, stigla je dojava da je u haustoru zdgrade pronađeno tijelo starije žene. Ta zgrada je udaljena oko 600 metara od mjesta prvog incidenta.

Sat vremena nakon požara je misterija riješena. Tokom pokušaja pljačke na trgu Seint Džejms udaljenom oko 1,5 km od parka Siutadela muškarac je teško povrijeđen. Zadobio je ubodnu ranu u abdomen, ali ovog puta napadač nije uspio pobjeći te ga je policija savladala na ulici. Kod njega je pronađena lična karta i druge privatne stvari ubijene žene.

Radi se o “stranom državljaninu” starom oko 30 godina. Napadač je lišen slobode, a policija pokušava utvrditi motiv, prenosi Raša Tudej.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO