Zabava

NEKIM ŽIVOT VISIO O KONCU Brena smršala 17 kg dijetom, a oni su davali PO 6.000 EVRA za operacije

Javne ličnosti ne biraju sredstva kako bi zauvijek bili u top formi. Njihova stalna pojavljivanja na televiziji, fotografisanja za magazine i snimanje spotova podrazumijeva sjajnu figuru bez vidljivih viškova.

NEKIM ŽIVOT VISIO O KONCU Brena smršala 17 kg dijetom, a oni su davali PO 6.000 EVRA za operacije
FOTO: RAS SRBIJA

Pjevačica Lepa Brena uspjela je da smrša za šest mjeseci 17 kilograma i liniju zaista dovede do savršenstva.

Ujutru sam obično jela jedno ili dva jajeta. Gledala sam da to budu organska jaja. Za ručak je obično bila nekakva posna supa bez masnoće i rezanaca. U stvari to je bila voda u kojoj se samo barilo povrće, a ne kuvalo do besvijesti, pa da ne dobijete niti jedan vitamin iz cijele priče. Tu je obavezno bilo i neko meso, koje je bilo na grilu ili je bilo kuvano. Za večeru je to bio komad ribe ili mesa, uz salatu – rekla je svojevremeno Brena za Blic.

Njenim stopama išla je i pjevačica Ana Bekuta, koja je zbog motivacije i rada na sebi odlučila da se otarasi viškova.

Koncept je podrazumijevao da je pjevačica imala dnevno pet obroka, tri glavna i dve užine, da je jela striktno na tri sata, da nije koristila so, da je kao začine upotrebljavala biber i kukurkumu i to uvijek zajedno, da je hranu spremala na maslinovom ulju, a krompir izbacila iz jelovnika, da je svakog dana pila 1,5 litara vode i dosta čaja od rastavića, kao i da je konzumirala mliječne proizvode bez laktoze zbog alergije. Ključan dio Anine dijete bilo je crveno bobičasto voće kojim je započinjala dan, ali i ostale vrste voće sa niskim glikemijskim indeksom (poput kivija) koje smanjuju želju za slatkišima i drže pod kontrolom nivo šećera u krvi.

– Četvrtak je bio detoks dan koji je počinjao standardnim doručkom, a onda sam na svaka tri sata jela ili lubenicu ili ananas. Za tri mjeseca je otišlo 12 kilograma, ali je poslije išlo malo sporije. Otprilike, dva i po do tri kilograma mesečno – ispričala je Ana za Blic ženu.

Jedna od najkomentarisajinih transformacija svakako je ona koju je napravila pjevačica Ana Nikolić. U javnosti se šuškalo kako je smršala više od 50 kilograma, ali da je za to zaslužna operacija želuca. Međutim, Nikolićeva je ove navode oštro demantovala.

View this post on Instagram

📸

A post shared by Ana Nikolić (@ananikolicofficial) on

– Dragi moji, da konačno stavim tačku na sve spekulacije – za moj gubitak kilograma i sadašnju figuru zadužene su isključivo tablete za mršavljenje, u kombinaciji sa treningom, kod kuće i kod mame u studiju – napisala je Ana na društvenim mrežama.

U poslednje vrijeme se mnogi poznati hvale kako su uspjeli za jako kratko vrijeme da skinu veliki broj kilograma. Među njima su fotograf Dejan Milićević, pjevač Darko Lazić i pjevačica Indira Aradinović Indi. Oni su se odlučili za novi trend, smanjivanja i operacije želuca.

– Probao sam sve žive dijete i tablete za mršavljenje, ali sve je imalo jo-jo efekat i kilogrami su mi se vraćali. Išao sam i kod najboljih nutricionista na Balkanu, ali pomoći nije bilo. Imao sam 143 kilograma i zbog toga su me boljela koljena i teško sam ustajao. Kuma mog druga uradila je operaciju smanjenja želuca i kada sam vidio njene rezultate, odlučio sam se i ja na taj korak. Morao sam pet dana pred operaciju da jedem laganu hranu. Cijeli zahvat trajao je oko dva sata i zahvaljujem se osoblju bolnice koje je sve vrijeme vodilo brigu o meni – rekao je Dejan.

Slična situacija je bila i kod pjevača Darka Lazića, koji je takođe smanjio želudac i izgubio preko 20 kilograma.

– Do juče sam smio samo supu procijeđenu, četiri kašike i to je kraj. A od juče ašice za bebe. Zamišljam da je kašica slaninica – dodao je nedavno pjevač.

I pjevačica Indi je jedna u nizu koja je u odlučila da smanji želudac, ali njene komplikacije su bile na ivici života i smrti. Pjevačica se borila sa brojnim problemima, ali iz svega je izašla kao borac.

– Ja sam rešila da brzo i lako riješim svoj problem, tako što ću otići pod nož i nažalost, desilo se da je od prve operacije krenulo sve onako komplikovano… Prošla sam jedan ozbiljan vid borbe za život. Svaka hirurška operacija nosi svoje posljedice i opasnost, ja spadam u najkomplikovaniju situaciju, koja se meni desila… Desila se povreda pankreasa. Pankreas, svi znamo da je najvažniji organ, da je najviše potreban… On je počeo da pravi problem u organizmu, da kači slezinu koja se upalila i koja se tokom druge operacije morala odstraniti. Dakle, ja nemam jedan organ više u sebi! Što se želuca tiče, nemam više sliv želuca, nego kombinaciju sliva i bajpasa… A bajpas rade samo ljudi koji su ekstremno ugojeni i kojima ekstremno treba da skidaju kilograme, tako da je važno samo bilo da se ja spasim u tom momentu – ispričala je Indi u emisiji “Amig Show”.

Na internet sajtu jedne privatne beogradske klinke koja radi operaciju želudca, može se pročitati kako komplikacije nakon operacije nisu nimalo naivne.

– Komplikacije do kojih može doći su infekcija (može doći do curenja sadržaja iz preostalog dijela želuca što dovodi do peritonitisa), krvarenje, duboka venska tromboza i posljedično plućna embolija. Može doći do pojave kamenja u žučnoj kesici i razvoja anemije ili osteoporoze zbog neadekvatne apsorpcije hranljivih sastojaka – piše u na sajtu klinike.

Cijena ovog poduhvata iznosi od 2.200 do 6.000 evra, u zavisnosti od toga koja se metoda primjenjuje.